Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stát plánuje lidem přispět na výměnu oken

PR článek

Přemýšlíte, jak snížit výdaje za topení, které vzhledem ke zdražování a inflaci budou výrazně vyšší než byly v minulé sezóně? Pokud ještě máte staré dveře a okna, určitě se vyplatí je vyměnit. Zbytečně totiž otvorovými výplněmi uniká zhruba 25 až 40 % tepla.

Kromě výrazné úspory na výdajích za topení také s novými okny a dveřmi vylepšíte vzhled domu, budete mít jednodušší úklid, zbavíte se otravného hmyzu, který kolem starých oken prolézá, a nebude nemusíte mít strach, že vám při prudkém dešti poteče do interiéru voda. „Rovněž zhodnotíte svou nemovitost, což v době vysoké inflace platí dvojnásob, a energeticky úspornější bydlení také stát podporuje dotacemi,” uvádí Petr Borecký, ředitel společnosti TT HOLDING, která provozuje e-shop Skladová-okna.cz s největším skladem plastových oken v Česku. 

V Kuřimi u Brna si můžete vyzvednout plastová okna v nejběžnějších rozměrech už pár hodin po objednání. Foto: Skladova-okna.cz

Rozdíl mezi starými a novými okny je podle Boreckého výrazný. „Stará dřevěná okna mívají celkový prostup tepla Uw kolem 3 W/m²K, zatímco nová plastová s dvojskly zhruba 1,2 W/m²K a v případě trojskel je hodnota ještě nižší. Například okna v šestikomorovém profilovém systému REHAU SYNEGO AD, která jsou standardně osazena trojskly, mají při použití plastového rámečku hodnotu 0,78 W/m²K, díky čemuž splňují i normy pro pasivní domy.“ 

Při výběru je dobré si zjistit, jaký je celkový prostup tepla přes okno. Foto: Skladova-okna.cz

Výměnu lidé bez problémů stihnout ještě před zimou. „Skladové okna a dveře jsme schopni expedovat již do tří pracovních dnů, u výrobků na míru navolených přes náš online konfigurátor bývá dodání něco přes měsíc, což je výrazně méně než u oknařských firem,“ říká Borecký a doplňuje, že je možné si okna a dveře vyzvednout také přímo ve skladu v Kuřimi u Brna. 

V sortimentu e-shopu jsou plastová okna v profilových systémech REHAU a PREMIUM a nově také vchodové dveře EkoLine vyrobené z profilového systému ALUPLAST IDEAL 4000. „Dveře mají průchozí šířku 90 centimetrů a jsou v oblíbeném dřevodekoru zlatý dub. Výplň tvoří laminátové desky s izolací a pískované prosklení, moderní vzhled dodává dlouhé madlo,“ popisuje Borecký.

Vchodové dveře EkoLine v dřevodekoru zlatý dub s moderním madlem. Foto: Skladova-okna.cz

Lidé by mohli získat až 100 tisíc korun 

Aktuálně Češi mohou na nové dveře a okna čerpat z dotačního programu Nová zelená úsporám, přičemž ale musí současně s tím například zateplit střechu nebo fasádu. Do budoucna by se to ale mělo změnit. 

Jak sdělil pro Český rozhlas ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Petr Valdman, stát plánuje spustit dotační program Light. „S Novou zelenou úsporám Light bychom určitě chtěli přijít už letos a nejpozději na konci září představit základní parametry, aby domácnosti věděly, na co je možné čerpat podporu.“ Zatím představitelé státu naznačili, že příspěvek by mohl být až 100 tisíc korun a o dotaci by mohli žádat i ti, kteří si okna a dveře namontují sami. 

Při osobním odběru vám skladníci pomohou s naložením. Foto: Skladova-okna.cz

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dotace, okna, plastová, výměna, okno, teplo, Brno, TT HOLDING, a.s., Kuřim, Česko, Petr Valdman, Český rozhlas, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát plánuje lidem přispět na výměnu oken  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.