Zapomínáte pravidelně pít? Zahráváte si se zdravím. Existují tipy, které vám pomohou

Je ideální mít vodu neustále po ruce, snižuje se tak pravděpodobnost, že na ni zapomenete
  |   zajímavost

Řada z nás si neuvědomuje, jak moc je nebezpečné nepřijímat pravidelně dostatečné množství tekutin. Dokonce i mírná dehydratace nám totiž může způsobit celou řadu zdravotních problémů. Naštěstí existují tipy a triky, jak na hydrataci nezapomínat.

Naše těla jsou zhruba z 60 % tvořena vodou, pravidelný pitný režim je tedy pro nás naprostou nezbytností. Ne všichni si to ale uvědomují. Dehydratace se totiž projevuje symptomy, které si s ní většina z nás nespojí.

Dokonce i minimální dehydratace může způsobovat únavu, negativně ovlivňovat zažívání a oslabovat naši imunitu. V případě, že zapomínáte na pravidelný přísun tekutin, si zahráváte se zdravím.

Naštěstí existuje hned několik pomůcek, které vám s dostatečnou hydratací pomohou.

Napijte se po probuzení a před jídly

Je velmi snadné na hydrataci během dne zkrátka zapomenout. Je proto ideální udělat si z pití jedné nebo několika sklenic vody zvyk, který budete každý den opakovat.

Je tak mnohem méně pravděpodobné, že na ni zapomenete. Ideální je vypít dvě sklenice vody ihned po probuzení a jednu sklenici vody před každým jídlem.

Láhev vody na stole

Pokud na hydrataci často zapomínáte, může vám pomoci umístit si láhev vody přímo na pracovní stůl.

U většiny lidí totiž platí staré pořekadlo "sejde z očí, sejde z mysli". Pokud budete mít láhev nebo sklenici s vodou neustále na očích, je mnohem pravděpodobnější, že budete váš pitný režim dodržovat.

Zelenina a smoothie

Hydratovat naše tělo ale nemusíme pouze pitím vody, s dostatečnou hydratací nám může pomoci dokonce i zařazení většího množství zeleniny, která obsahuje velké procento vody do našeho jídelníčku. To samé platí i u ovoce, ze kterého si mimo jiné můžete připravit i lahodné smoothie.

Zdroj: Everydayhealth

KAM DÁL: Snadná aktivita, která vás zbaví stresu během několika minut.