Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zloděj knih vyraboval knihobudku v Praze: Kufr měl plný až po střechu

Auto nacpané knihami z knihobudky.
Zdroj: Se souhlasem Jana Koláře
+ Další 3 fotografie
incident

Na Facebooku sdílel jeden z uživatelů fotografii muže, který měl kufr plný ukradených knih. Ty měl vzít z knihobudky v pražské čtvrti Lipany. Část knih ve spěchu při odjezdu poztrácel. "Pokud vám tedy tyto knížky chyběly, kontaktujte mne nebo členy Okrašlovacího spolku lipanského, kteří jsou správci knihobudky. Při kontaktování ale buďte opatrný, ne všichni členové spolku by ve vašem případě upřednostnili verbální způsob komunikace," napsal mu autor příspěvku.

"Vzkaz pro vášnivého čtenáře jezdícího ve voze Dacia Duster 5SU-3710: Vážený pane. Dne 9.8.2022 v podvečerních hodinách jste si v naší knihobudce zapůjčil nějaké knihy. Po kvapném odjezdu jste si zapomněl zavřít kufr svého vozu a 8 knížek vám nedopatřením vypadlo." Tak začíná příspěvek Jana Koláře na Facebooku, směřovaný ke zloději knih v pražské čtvrti Lipany.

Při kontaktování buďte opatrný, ne všichni upřednostňují verbální komunikaci

"Pokud vám tedy tyto knížky chyběly, kontaktujte mne nebo členy Okrašlovacího spolku lipanského, kteří jsou správci knihobudky. Při kontaktování ale buďte opatrný, ne všichni členové spolku by ve vašem případě upřednostnili verbální způsob komunikace. Až budete zapůjčené knížky vracet, vraťte je prosím do všech budek, které jste v úterý navštívil," dodává Kolář a přidává fotografie údajného zloděje a kufru jeho auta, nacpaného knihami až po střechu.

Příspěvek se dočkal mnoha sdílení a řady komentářů, odsuzujících aktivitu zloděje. Podle jedné uživatelky měl muž prodávat nakradené knihy v sobotu na bazaru v Hloubětíně. Další uživatelé upozorňují na to, že autor příspěvku mohl porušit zákon o ochraně osobních údajů. Nejasné je i to, zda zloděj knih porušil nějaký zákon, když není stanoven limit, kolik knih si může někdo z knihobudky odnést.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy