Spojte se s námi


Tenis

Světová jednička Medveděv se ve čtvrtfinále v Cincinnati utká s domácím Fritzem, Alcaraz útočí na druhé místo na žebříčku ATP

Vedle ženského turnaje se na prestižním tenisovém podniku v americkém Cincinnati do čtvrtfinálové fáze posunul i ten mužský. V pátečních singlových bojích osmi nejlepších nechybí lídr světového žebříčku, domácí zástupci ani mladá španělská hvězda.

Publikováno

dne

Vedle ženského turnaje se na prestižním tenisovém podniku v americkém Cincinnati do čtvrtfinálové fáze posunul i ten mužský. V pátečních singlových bojích osmi nejlepších nechybí lídr světového žebříčku, domácí zástupci ani mladá španělská hvězda.

Čtvrtek na kurtech ve městě nacházejícím se na jihozápadě státu Ohio patřil osmifinálovým střetnutím. Mezi ženami se favoritkám Świątekové či Kontaveitové nedařilo, naopak nejvýše nasazení muži, kterým se povedlo do závěrečné šestnáctky postoupit, pokračují i nadále.

Vedoucí hráč žebříčku dvouhry Daniil Medveděv, jenž se chystá na obhajobu triumfu z loňského US Open, porazil Denise Shapovalova dvakrát 7:5. Rus od 19 hodin změří síly s Taylorem Fritzem z USA, který po třísetovém dramatu přešel přes krajana světové jedničky Rubljova.

Domácí tenis bude mít svého zástupce také v dalším zápase. John Isner v americkém derby porazil rovněž ve třísetovém utkání Sebastiana Kordu a nyní ho čeká nasazená čtyřka Stefanos Tsitsipas. Řek v osmifinále přehrál dvakrát 6:3 Argentince Diega Schwartzmana.

Devátý hráč světa Félix Auger-Aliassime, jemuž se podařilo otočit stav utkání s Jannikem Sinnerem, o semifinálovou účast zabojuje proti Bornu Ćorićovi. Chorvat, který figuruje na 152. příčce žebříčku, má za sebou náročný průběh turnaje. Kromě kvalifikanta Musettiho si totiž musel poradit se Španěly Rafaelem Nadalem a Robertem Bautistou.

Španělsko však má na podniku kategorie ATP 1000 v Cincinnati ještě jedno želízko v ohni, a to Carlose Alcaraze. Po dvousetovém postupu přes Marina Čiliće vyzve ve čtvrtfinále světovou jedenáctku Camerona Norrieho.

Brit si díky konečným skóre setů 6:0 a 6:2 snadno poradil s Benem Sheltonem, hráčem z třetí stovky hodnocení dvouhry, který na turnaji ve svých 19 letech startoval na divokou kartu.

Stejně mladý je právě Alcaraz, jenž bude mít v souboji s Norriem o motivaci rozhodně postaráno. Už teď je od účasti Andyho Murrayho před šestnácti lety nejmladším čtvrtfinalistou tohoto prestižního turnaje.

A kdyby se mu podařilo na Western & Southern Open získat titul, posunul by se ze čtvrtého místa na pozici světové dvojky. Na tu mu v současné chvíli schází necelých 600 bodů.

Zdroj: Western & Southern Open, ATP

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.