Motokros národů se blíží, Itálii posílí Cairoli

Prestižní závod Monster Energy FIM Motocross of Nations se nezadržitelně blíží. Uskuteční se o víkendu 24. a 25. září 2022 na známé trati v americkém RedBud u michiganského Buchananu. Po loňských problémech, kdy kvůli covidové pandemii nemohly startovat například týmy USA a Austrálie, se letos můžeme zase těšit na plné startovní rošty. Řada týmů už nominovala zajímavá jména…

Triumf z loňska budou obhajovat Italové, jejich motocykly proto budou mít startovní čísla 1, 2 a 3. Kvůli Motokrosu národů se vrací devítinásobný mistr světa Antonio Cairoli a bude kapitánem týmu, který doplní Mattia Guadagnini a Andrea Adamo. Rezervním jezdcem bude Alberto Forato. Šestatřicetiletý Cairoli, který oficálně odešel z motokrosového mistrovství světa vloni na podzim, národní dres oblékne už počtrnácté. Většími favority ale budou domácí Američané, kteří nezískali Chamberlain Trophy od roku 2011 a po loňské neúčasti budou jistě pořádně nažhaveni. Tým USA budou tvořit velké hvězdy AMA seriálu Eli Tomac (MXGP), Justin Cooper (MX2) a Chase Sexton (Open). Team Australia má na soupisce kompletní sestavua továrních jezdců Hondy. Ve třídě MX1 pojede Mitch Evans, dvěstěpadesátku osedlá Hunter Lawrence a ve třídě Open se představí Jett Lawrence.

Němci budou ve svém středu hodně postrádat Kena Roczena a Henry Jacobiho. Místo nich budou naše západní sousedy reprezentovat Simon Längenfelder, Max Nagl a Tom Koch. Nominoval už i například Nový Zéland: Brodie Connolly (MX2), Hamish Harwood (MX2) a Josiah Natzke (Open) nebo JIřní Afrika: Camden Mc Lellan (MX2), Tristan Purdon (MX1) a Cameron Durow (Open). Japonce mnozí podceňují, ale oni mají na svém kontě už dvě šestá místa, z Francie 2000 a Belgie 2003. Hvězdou jejich výběru bude mimořádně talentovaný Oshiro Kainosuke (MXGP). Dvaadvacetiletý jezdec je mistrem Japonska ve dvěstěpadesátkách a letos už úspěšně jezdí třídu MX1. Dalšími jezdci Japonska budou Shimoda Jo (MX2) známý ze seriálu AMA, a Toriyabe Kota (Open), který jezdí australský mistrák.  

Vítězství v loňském 74. ročníku Motokrosu národů vybojovali na domácí půdě v Mantově Italové o ve složení Antonio Cairoli, Mattia Guadagnini a Alessandro Lupino. Italy nezastavila ani bouře a prudký liják, který závody doprovázel. Druhé místo obsadil tým Nizozemska, třetí skončili Britové. Rozdíly mezi jednotlivými týmy byly pouze na jednom jediném bodu! Český tým obsadil v Mantově sedmnácté místo.


 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist