Hlavní obsah

Žena dostala k blížícím se stým narozeninám předčasný dárek. Narodilo se jí sté pravnouče

Devětadevadesátiletá Američanka Marguerite Kollerová z Blue Bell v Pensylvánii dostala k blížícímu se jubileu ten nejkrásnější dárek. Narodilo se jí sté pravnouče. V mládí přitom vážně zvažovala, že se stane jeptiškou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Marguerite Kollerová přivítala své sté pravnouče na začátku srpna. Dostalo jméno William Koller po jejím zesnulém manželovi.

„Stále si jen říkám, jaké mám štěstí,“ říká Marguerite pro NBC Philadelphia, která sama přivedla na svět 11 dětí.

Sama se snaží být přítomná na každém křtu či promoci. „Marguerite vybudovala úžasnou rodinu, která je tím nejlepším dědictvím napříč generacemi,“ řekla její vnučka Christine Balsterová tamější zpravodajské stanici.

Foto: NBC Philadelphia

Marguerite Kollerová

Tato početná rodina by však nebyla, kdyby Marguerite vstoupila do kláštera a stala se jeptiškou. Když byla na střední škole, požádala totiž o vstup do místního kláštera.

Začátkem 40. let minulého století se ale setkala s Williamem Kollerem z Manayunku, o kterém řekla, že jí její rozhodnutí rozmluvil. Pár pak přivítal své první dítě v baby boomu po druhé světové válce. Od té doby Marguerite věděla, že chce mít velkou rodinu.

„Původně jsem si myslela na číslo 12. Když ale postupně začaly děti přicházet, už jsem si tak jistá nebyla,“ řekla pro stanici 6 ABC. Nakonec se jí povedlo vychovat 11 dětí, které se jí narodily během 20 let. Ty jí daly 56 vnoučat, která jsou nyní rodiči 100 dětí (pravnoučat).

Od té doby připisuje zásluhy této velké rodině, že ji udržuje aktivní a díky ní se každé prázdniny cítí požehnaná i poté, co její manžel v roce 2008 zemřel.

„Vyšlo to nádherně,“ řekla v roce 2015.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám