MMČR v motokrosu – Pátý podnik sezony přivítá Pacov

Poslední srpnovou neděli 28. 8. 2022 bude na motokrosové trati v Pacově opět živo. Již popáté se jezdci postaví na start seriálu Kůta MM ČR v motokrosu a pokusí se ukořistit co největší počet bodů. Zdejší motokrosový areál Pacovský Propad je oblíbený mezi jezdci i mezi diváky, proto můžeme očekávat nabité startovní rošty i plné divácké prostory. Od posledního závodu uplynulo více než 20 dní, pojďme si proto připomenout, jak si aktuálně vedou nejlepší jezdci napříč třídami.

Kapitoly článku

MX1

Do Pacova přijede s červenou tabulkou slovenský závodník Pavol Repčák (Orion Racing Team), který drží vedení s náskokem jednoho bodu před Martinem Krčem (Osička MX Team). Zmíněnou dvojici nejrychlejších může potrápit i třetí Dušan Drdaj (PP Racing) nebo čtvrtý Max Nagl (Haas Racing Team), který se dvou předchozích závodů neúčastnil. Pátým nejlepším jezdcem pořadí je Martin Michek (HT Group Racing Team). Šesté místo patří po čtyřech závodech Rudolfovi Plchovi (Promoto Husqvarna Racing Team). Sedmým nejlepším je Rakušan Michael Kratzer (KRTZ motorsport), který v Pacově bude chybět. Jeho výpadku může využít osmý Šimon Jošt (Osička MX Team).

MX2

S náskokem čtyř bodů je aktuálním lídrem třídy Adam Dušek (KRTZ motorsport), kterého může ohrozit hned několik rychlých pilotů. Slušně rozjetou sezónu má druhý Jan Wagenknceht (HT Group Racing Team), ale i třetí Martin Venhoda (Q Racing Team). Bodovou ztrátu postupně dohání čtvrtý Tomáš Kohút (Osička MX Team), jenž má první trojici na dosah. Pátým nejlepším je Daniel Mandys (MTX Racing Team), který Petrovice vynechal ze zdravotních důvodů. Na šesté místo se posunul Jaroslav Katriňák (SMF), kterého bude chtít v hodnocení přeskočit sedmý Denis Poláš (Rentor motorsport). Povedené výkony zajíždí i osmý Tomáš Pikart (NEW2 Project).

85ccm

Závod v Pacově bude pro juniory už osmým mistrovským závodem. Aktuálním lídrem třídy je Marek Novák (JB MX Racing). Průběžně druhou pozici drží Martin Červenka (Orion Racing Team). Stabilní výkony zajistily bronzovou pozici Stanislavovi Pojarovi (ÚAMK Zejax Motoklub). Čtvrté místo aktuálně patří Davidovi Widerwillovi (Cermen Racing Team). V Pacově budeme moct sledovat těsný souboj mezi pátým Davidem Kadlečkem (Rentor motorsport) a šestým Jakubem Zahradníkem (SMS Morava). Sedmým pilotem je zraněný Adam Dušek (MTX Racing Team). Osmičku nejrychlejších pilotů uzavírá polský reprezentant Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov v AČR).

Veterán

Plný počet bodů prozatím nasbíral Petr Bartoš (Orion Racing Team), kterého by rád předčil v Pacově Martin Žerava (KRTZ motorsport). Třetím jezdcem pořadí je aktuálně Michal Votroubek (STR Racing). Povedenou sezónu zažívá čtvrtý Eduard Těšínský (SMS Střední Čechy), který v Pacově svede těsný bodový souboj s pátým Zdeňkem Blábolilem (Promoto Husqvarna Racing Team). Šesté místo aktuálně drží Martin Brádka (4 Cross Racing). Sedmým nejlepším je Stanislav Horský (SMS Jižní Čechy) a osmičku nejlepších uzavírá Roman Skalka (STR Racing). Skalka je zároveň aktuálním lídrem podkategorie Veterán 50+.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist