Denník N

Tenisová legenda Alex Corretja: Ak chcete poraziť Kyrgiosa, nepozerajte sa na neho

Alex Corretja. Foto - Eurosport
Alex Corretja. Foto – Eurosport

Bol druhým najlepším hráčom sveta, dvakrát sa dostal do finále Roland Garros a vyhral turnaj majstrov. V súčasnosti je Španiel Alex Corretja súčasťou expertného tímu Eurosportu počas grandslamových turnajov.

Pred US Open odpovedal vo videohovore na otázky Denníka N a Eurosportu.

Dočítate sa:

  • prečo bude Alex Molčan budúci rok lepší;
  • že Serena Williamsová je nedocenená;
  • prečo by tenisti nemali odchádzať na vrchole, ale až o rok neskôr;
  • čo si myslí o tom, že nezaočkovaného Novaka Djokovića nepustili do USA.

Čo môžeme na US Open očakávať od Rafaela Nadala, ktorý od Wimbledonu odohral len jeden zápas?

Od Rafu očakávajte vždy len to najlepšie. Opakovane nám ukázal, že nájde cestu k víťazstvu aj vtedy, keď nie je v top forme. Spravil to na Australian Open a potom aj na Roland Garros, kde všetci vraveli, že pre problémy s nohou nebude skvelý, no on získal ďalší titul. V New Yorku to môže byť podobné. Je škoda, že v Cincinnati prehral hneď prvý zápas s Čorićom, pretože dva-tri zápasy na rozbeh by mu padli vhod. Dobre ho však poznám a viem, že z minima dokáže vyťažiť maximum. Možno sa v prvých zápasoch bude dostávať do formy, no potom ho bude veľmi ťažké poraziť na tri víťazné sety. Má rád podmienky v New Yorku, miluje nočné zápasy a vyhovuje mu aj vlhkosť vzduchu, hoci sa pri nej veľmi potí. Treba s ním rátať a takisto aj s minuloročným víťazom Daniilom Medvedevom, ktorý získa veľa ľahkých bodov vďaka svojmu podaniu. Bude to zaujímavé.

Aký je váš názor na hru najlepšieho slovenského tenistu Alexa Molčana?

Videl som ho zatiaľ len v televízii, čo nie je to isté ako naživo. Viem, že je to ťažký súper – ľavák s pestrou hrou. Rozprával som sa o ňom s pár trénermi po jeho prehre s Carballesom Baenom v Umagu. Hovorili mi, aký náročný zápas to bol. Molčan sa v krátkom čase výrazne zlepšil a v rebríčku vyletel veľmi vysoko. Je fajn vidieť na tejto úrovni hráča zo Slovenska, pretože vždy ste mali tradíciu. Pamätám si svoje zápasy s Karolom Kučerom a Dominikom Hrbatým, takisto na Miloslava Mečířa a Mariána Vajdu pred nimi. Molčan veľa vybehá, ťažko sa proti nemu hrá a pri tempe, akým sa zlepšuje, očakávam, že budúci rok bude ešte lepší. Teraz si totiž ešte zvyká na okruh a na turnajoch sa pomaličky posúva ďalej. Teším sa, ako ho uvidím naživo a všimnem si detaily, ktoré z televízie tak veľmi nevidno.

Od mája ho trénuje Marián Vajda. Ako veľmi mu môžu pomôcť rady od dlhoročného trénera Novaka Djokovića?

Nesmierne – a to z viacerých dôvodov. Marián

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Grandslamové turnaje

Rozhovory

Tenis

US Open

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie