Kvitová i Plíšková zvládly na US Open první kolo. Derby pro Bouzkovou

  17:00aktualizováno  31. srpna 6:13
Během druhého dne tenisového US Open se do akce pustilo osm českých zástupců. Postup do druhého kola oslavily Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Linda Fruhvirtová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková, která zvítězila v derby proti Lindě Noskové. S turnajem se rozloučili Jiří Veselý a Tereza Martincová, překvapivě dohrála i obhájkyně titulu Emma Raducanuová.
Petra Kvitová během prvního kola US Open.

Petra Kvitová během prvního kola US Open. | foto: AP

Tři sety, více než dvě hodiny na kurtu. Zápas Siniakové s domácí Townsendovou nabídl drama. Na jeho konci byla radostnější Češka, která si po setech 6:4, 4:6, 6:2 zajistila postup do druhého kola.

V něm ji čeká Francouzka Cornetová, překvapivá přemožitelka favorizované obhájkyně titulu Britky Raducanuové dvakrát 6:3.

Siniaková měla v první sadě navrch. Hned zkraje soupeřku brejkla, Američanka sice posléze srovnala, jenže v závěru Češka znovu odskočila do vedení. Tentokrát už svůj servis neztratila a připsala si první dílčí úspěch.

Siniaková vs. Townsendová

Reportáž z utkání

Šestadvacetiletou Američanku ztracený set možná ale paradoxně pomohl. Zlepšila hru, hnali ji diváci a ve druhé sadě šla naopak ona po brejku do vedení.

Setbol měla 197. hráčka světa už za stavu 5:3, Siniaková ho však ještě odvrátila a následně i ona prolomila soupeřce podání. Šestadvacetiletá Češka tak měla na dosah návrat do druhého setu, jenže v předlouhém desátém gamu i kvůli dvojchybám brejk nepotvrdila a prohrála 4:6.

Siniaková po zahozené šanci mrštila raketou o zem, byla naštvaná. Podobně razantně ale vlétla i do rozhodující sady a na kurtu dominovala. Vyhrála pět gamů v řadě a za stavu 5:2 duel po dlouhé výměně od základní čáry ukončila.

Kvitová se postupně rozjela

Neodstartovala dobře a zprvu prohrávala. Kvitová ale prokázala, jaká je bojovnice. Duel proti Rusce Andrejevové otočila a po setech 7:6 (7:3), 6:0 se může těšit na druhé kolo proti Ukrajince Kalininové.

Kvitová vs. Andrejevová

Reportáž z utkání

Kvitová do utkání vstoupila aktivně a udávala tempo hry. Její hře však zpočátku chyběla větší přesnost. V úvodní sadě si připsala 21 nevynucených chyb, což byl i důvod, proč ztratila svůj servis na 1:3.

Češka, která na nedávném turnaji v Cincinnati došla až do finále, se však postupně lepšila. Srovnala na 5:5 a v následném tiebreaku triumfovala 7:3.

Dílčí úspěch českou jedenadvacátou hráčku světa nakopl. Diktovala tempo, tolik se nemýlila, osmnáctiletá ruská kvalifikantka místy jakoby nevěděla, co má hrát. Což se odrazilo i na skóre.

Petra Kvitová během prvního kola US Open.

Kvitová ve druhé sadě nečelila ani jednomu brejkbolu. Sama si naopak vypracovala tři možnosti na prolomení soupeřčina podání, z nichž všechny využila. Druhé dějství jí zabralo jen necelou půlhodinu a ovládla ho 6:0.

Plíšková vydřela výhru

Plíšková prožila infarktové první kolo, v němž balancovala na hraně vyřazení. Proti Polce Magdě Linetteové zaostávala o brejk ve třetí sadě, v rozhodujícím super tiebreaku byla dva míče od porážky. Nakonec ale slavila ubojovaný postup 6:2, 4:6 a 7:6. Ve druhém kole změří síly s krajankou Bouzkovou.

Plíšková vs. Linetteová

Reportáž z utkání

Nasazená dvaadvacítka proti Linetteové díky dvěma úspěchům na returnu jasně ovládla první sadu, ve druhé už ale čelila většímu odporu.

Obě hráčky těžily ze servisu, do výměn se moc nedostávaly. Plíšková měla za stavu 4:4 brejkbol, který však nevyužila.

V následující hře Linetteová i díky šťastnému úderu rámem a dobrému returnu odskočila do vedení 40:0 a druhý setbol po bekhendu Češky do sítě proměnila.

Polka působila živěji a v rozhodujícím dějství díky brejku utekla na 3:1. Plíšková se zmátořila a v sedmém gamu ztrátu dorovnala. Za stavu 5:5 sama udeřila, když proměnila brejkbol returnem, vítězně zatnula pěst.

Za stavu 6:5 a 30:0 byla dva fiftýny od vítězství, jenže game nedotáhla a musela do rozhodujícího super tiebreaku do deseti bodů.

Plíšková po bitvě v žáru: Moc velké drama. Jsem zakletá. Asi fakt stárnu

Nastoupila do něj naprosto bez skrupulí, neukázala ani nepatrnou frustraci, že zápas mohla vyhrát už dvakrát předtím. Rychle odskočila na 6:1 a směřovala za jasnou záležitostí. Jenže pak vytuhla a po dvojchybě při skóre 7:7 náhle čelila hrozbě porážky. Znovu však přepla do chladnokrevného módu a otočila na konečných 10:8

Bouzková v derby udolala Noskovou

Bouzková a Nosková si v prvním kole US Open zopakovaly přesně měsíc staré střetnutí. V semifinále Prague Open tehdy zvítězila 2:0 prvně jmenovaná, která slavila taktéž nyní v New Yorku, byť mnohem těsnějším výsledkem 6:2, 6:7 a 6:2. Ukončila tak americké tažení sedmnáctileté Noskové, která se do hlavní soutěže probojovala přes kvalifikaci.

Bouzková vs. Nosková

Reportáž z utkání

První set Bouzková převážila na svou stranu v šesté hře, v níž připravila mladší soupeřku o podání. Rovněž brejkem sadu i uzavřela, Nosková jí při setbolu pomohla dvojchybou.

Oběma pokaženými servisy odevzdala Nosková svou výhodu i ve čtvrtém gamu druhého dějství. Zdálo se, že skvěle se pohybující Bouzková už náskok v pohodě udrží, za stavu 5:3 podával na vítězství. Jenže Nosková se osmělila, přidala na agresivitě, zapojila i zkrácení a poprvé v utkání sokyni brejkla. Navíc uspěla i v následném tiebreaku.

Zkušenější Bouzková ale od stavu 2:2 ve třetí sadě znovu převzala kontrolu a získala zbylé čtyři gamy. Zápas ukončila vítězným forhendem, derby si zopakuje ve druhém kole, v němž narazí na Plíškovou.

Úspěšná premiéra Fruhvirtové

V sedmnácti letech se Linda Fruhvirtová poprvé probojovala do hlavní fáze grandslamu. A premiéru ozdobila postupem. Proti Číňance Wang Sin-jü předvedla jistý výkon, byla lepší a triumfovala 6:3, 6:4.

V Americe je blaze. Jen mi tu chybí moje nejlepší kámoška, říká Fruhvirtová

„Úžasné,“ vydechla. „Právě kvůli takovým zápasům tolik makáme. Jsem šťastná, že jsem po kvalifikaci zvládla i další utkání.“

V dalším kole se utká s devátou nasazenou Španělkou Muguruzaovou, která přemohla Dánku Tausonovou 6:3, 7:6.

Fruhvirtová vs. Sin-jü Wang

Reportáž z utkání

Na Fruhvirtové nebyla nervozita z velkého zápasu vůbec znát. Naopak, byla to o 88 míst lépe postavená Číňanka, kdo spíše předváděl laciné chyby. Wang Sin-jü sice více útočila, více chodila na síť, měla i více brejkbolů, jenže v důležitých momentech mnohokrát míč pokazila.

V prvním setu například využila jen jednu příležitost k brejku ze čtyř a nastřádala osmnáct nevynucených chyb, Fruhvirtová proměnila dvě šance ze dvou a chybovala jen sedmkrát.

Česká tenistka Linda Fruhvirtová hraje forhend v prvním kole US Open.

Nebylo tedy divu, když mladá Češka v úvodní sadě triumfovala za 40 minut 6:3 a vítězně si počínala i nadále. Ve druhém setu sice po ztracených servisech zprvu dvakrát prohrávala, pokaždé se ale vrátila zpět.

Od stavu 2:4 se navíc dostala ke své hře z prvního dějství a čtyřmi získanými gamy v řadě triumfovala 6:4.

Slušný start Martincové nestačil

Prožívala tak trochu déjà vu. Stejně jako na nedávném turnaji v Cincinnati, kde se utkala s jinou Estonkou – Kontaveitovou – slušně začala a měla navrch, postupně však začala ztrácet a nakonec prohrála. Martincová v prvním kole US Open nestačila na Kanepiovou 6:7 (4:7), 3:6 a končí.

Martincová vs. Kanepiová

Reportáž z utkání

V úvodní sadě přitom vedla 2:0. Pak sice Kanepiová srovnala, jenže za stavu 3:3 měla Češka další tři možnosti k brejku. Estonka, 34. hráčka žebříčku WTA, je však odvrátila, což jí dodalo sebevědomí.

Pryč byly rozpaky ze startu zápasu, Kanepiová zpřesnila hru i podání a měla navrch. „Takhle ne. To nemůžeš!“ vyčinila si po jedné z výměn Češka, jež naopak začala ztrácet.

V první sadě Estonka triumfovala v tiebreaku 7:4. Ve druhé si poté Martincová, 71. tenistka světa, nevypracovala ani brejkbol a Kanepiová slavila 6:3.

„První set byl těsný, měla jsem šance na returnu. Jenže jsem je nevyužila a s takovými hráčkami už další nedostanete,“ líčila Martincová. „Pak přestala chybovat, skvěle podávala. Byl to těžký zápas.“

Veselý rychle prohrál

V Granby vypadl v prvním kole, ve Vancouveru ve druhém a formu neukázal ani na US Open. Veselý nestačil na Brita Evanse a za necelé dvě hodiny prohrál 4:6, 1:6, 1:6.

Veselý vs. Evans

Reportáž z utkání

Nebyl to Veselého zápas. Nevypracoval si ani jeden brejkbol, nedařilo se mu na servisu ani při výměnách. Zatímco si za tři sety zapsal 29 nevynucených chyb, jeho soupeř jen osm.

Rozdíl na hřišti byl zřejmý. Evans měl celou dobu duel pevně v rukou. Celkem si britský třiadvacátý hráč světa vypracoval čtrnáct možností na prolomení podání Čecha, z nichž šest proměnil.

Tu první hned za stavu 1:1 v úvodním setu. A podobně rychlý průběh měl i zbytek utkání.

Hladký vstup polské jedničky

Světová jednička Iga Šwiateková z Polska vstoupila suverénně do tenisového US Open. Dvojnásobná šampionka Roland Garros porazila v prvním kole newyorského grandslamu Italku Jasmine Paoliniovou 6:3, 6:0.

Její další soupeřkou bude bývalá vítězka US Open Sloane Stephensovou z USA, která zdolala Belgičanku Greet Minnenovou po obratu 1:6, 6:3, 6:3.

US Open

Příloha iDNES.cz

Jednadvacetiletá Šwiateková obhajuje na US Open loňskou účast v osmifinále, což je ve Flushing Meadows její dosavadní maximum.

Čtvrtý start v hlavní soutěži dnes zvládla s přehledem až na zaváhání v závěru úvodního setu, v němž dvakrát přišla o podání. Ve druhé sadě už podobný výpadek nedopustila a po 67 minutách proměnila druhý mečbol.

„V prvním setu jsem ze začátku hrála celkem solidně, ale chtělo to být ještě lepší. Nakonec se mi to ve druhé sadě povedlo a na to jsem pyšná,“ zhodnotila úvodní duel turnaje Šwiateková.

Šampionka US Open z roku 2017 Stephensová začala proti Minnenové mizerně a až na poslední chvíli odvrátila hrozbu „kanára“. Pak ale zlepšila podání a postupně omezila i nevynucené chyby. Se Šwiatekovou se utká podruhé v kariéře, první zápas před dvěma týdny v Cincinnati vyhrála polská favoritka ve dvou setech.

Španěl Carlos Alcaraz během prvního kola US Open.

Vítězně vstoupil do turnaje třetí nasazený Carlos Alcaraz. Devatenáctiletý španělský talent, jenž vloni při své premiéře v hlavní soutěži došel do čtvrtfinále, vyhrál úvodní dva sety nad Argentincem Sebastiánem Báezem 7:5, 7:5, ve třetí sadě Argentinec za stavu 0:2 kvůli zranění duel skrečoval.

„Nikdo nechce, aby zápas skončil takhle. Sebastian je skvělý hráč, bojoval až do posledního míčku,“ řekl Alcaraz.

Hned v úvodním kole skončila wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová. Tenistka z Kazachstánu podlehla Francouzce Claře Burelové, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, za hodinu a půl 4:6, 4:6.

Ani třetí hráč světa Španěl Rafael Nadal to neměl lehké a prohrál první set. Utkání proti Australanovi Rinky Hijikatovi, 198. hráči žebříčku, ale nakonec zvládl a postoupil 4:6, 6:2, 6:3 a 6:3.

„Jsem rád, že jsem zpět,“ líčil Nadal. „Byl to ale těžký zápas. Musím si z něj vzít to nejlepší a zůstat pozitivní.“

Obhájkyně brzy končí

Britská tenistka a úřadující šampionka Raducanuová grandslamový titul na letošním US Open neobhájí. Jedenáctá nasazená hráčka vypadla na betonových dvorcích ve Flushing Meadows již v 1. kole s Alizé Cornetovou. O třináct let starší Francouzce podlehla za hodinu a čtyřicet minut dvakrát 3:6.

Devatenáctiletá Raducanuová se vloni stala první hráčkou, která vyhrála grandslamový titul po postupu z kvalifikace. Letos měla místo v hlavní soutěži jisté, jenže neuspěla.

Cornetová znovu ukázala, že umí být pro favoritky nepříjemnou soupeřkou. Letos ve 3. kole Wimbledonu vyřadila také světovou jedničku Igu Šwiatekovou a přerušila její sérii 37 výher.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku

tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:

Evans (20-Brit.) - Veselý (ČR) 6:4, 6:1, 6:1
Norrie (7-Brit.) - Paire (Fr.) 6:0, 7:6 (7:1), 6:0
Dimitrov (17-Bulh.) - Johnson (USA) 6:3, 6:2, 6:2
Nakashima (USA) - Kotov (Rus.) 7:6 (7:4), 6:2, 6:2
Gasquet (Fr.) - Daniel (Jap.) 6:4, 6:7 (1:7), 6:2, 6:2
Isner (USA) - Delbonis (Arg.) 6:3, 6:1, 7:5
Alcaraz (3-Šp.) - Báez (Arg.) 7:5, 7:5, 2:0 skreč
J. Sousa (Portug.) - McDonald (USA) 1:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), 6:3
Rubljov (9-Rus.) - Djere (Srb.) 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 4:6, 6:4
Čilič (15-Chorv.) - Marterer (Něm.) 6:3, 6:2, 7:5
Rune (28-Dán.) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 6:4, 7:6 (7:5)
Kecmanovič (32-Srb.) - Tien (USA) 3:6, 6:1, 6:3, 6:3
Duckworth - O’Connell (oba Austr.) 4:6, 7:6 (7:0), 6:2, 6:3
Coria (Arg.) - Griekspoor (Niz.) 7:5, 6:4, 6:3
Kwon Sun-u (Korea) - Verdasco (Šp.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3
Eubanks (USA) - Martínez (Šp.) 7:5, 6:3, 7:6 (7:3)
Hurkacz (8-Pol.) - Otte (Něm.) 6:4, 6:2, 6:4
Sinner (11-It.) - Altmaier (Něm.) 5:7, 6:2, 6:1, 3:6, 6:1
Tiafoe (22-USA) - Giron (USA) 7:6 (7:0), 6.4, 6:3
Čorič (25-Chorv.) - Couacaud (Fr.) 6:2, 7:6 (7:5), 3:6, 4:6, 7:5
Musetti (26-It.) - Goffin (Belg.) 3:6, 7:5, 6:4, 3:6, 7:6 (11:9)
Ramos (Šp.) - Gombos (SR) 6:3, 6:4, 7:5
Brouwer (Niz.) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:4, 6:4
Ivaška (Běl.) - Querrey (USA) 4:6, 6:4, 7:6 (10:8), 6:3
Popyrin (Austr.) - Čchun Hsin Tseng (Tchaj-wan) 6:3, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3)
Nadal (2-Šp.) - Hijikata (Austr.) 4:6, 6:2, 6:3, 6:3
Shapovalov (19-Kan.) - Hüsler (Švýc.) 2:6, 6:4, 6:4, 3:6, 6:1
Fognini (It.) - Karacev (Rus.) 1:6, 5:7, 6:4, 6:1, 6:4
Schwartzman (14-Arg.) - Sock (USA) 3:6, 5:7, 6:0, 1:0 skreč.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:

L. Fruhvirtová (ČR) - Wang Sin-jü (Čína) 6:3, 6:4
Plíšková (22-ČR) - Linetteová (Pol.) 6:2, 4:6, 7:6 (10:8)
Bouzková - Nosková (obě ČR) 6:2, 6:7 (3:7), 6:2
Kvitová (21-ČR) - Andrejevová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:0
Kanepiová (Est.) - Martincová (ČR) 7:6 (7:4), 6:3
Siniaková (ČR) - Townsendová 6:4, 4:6, 6:2
Šwiateková (1-Pol.) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:0
Sabalenková (6-Běl.) - Harrisonová (USA) 6:1, 6:3
Pegulaová (8-USA) - Golubicová (Švýc.) 6:2, 6:2
Muguruzaová (9-Šp.) - Tausonová (Dán.) 6:3, 7:6 (7:5)
Čeng Čchin-wen (Čína) - Ostapenková (16-Lot.) 6:3, 3:6, 6:4
Cirsteaová (Rum.) - Siegemundová (Něm.) 6:4, 6:4
Potapovová (Rus.) - Liuová (USA) 6:1, 6:4
Kalininová (Ukr.) - Peraová (USA) 6:4, 6:4
Stephensová (USA) - Minnenová (Belg.) 1:6, 6:3, 6:3
Badosaová (4-Šp.) - Curenková (Ukr.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:3
Bencicová (13-Švýc.) - Petkovicová (Něm.) 6:2, 4:6, 6:4
Burelová (Fr.) - Rybakinová (25-Kaz.) 6:4, 6:4
Sasnovičová (Běl.) - Cocciarettová (It.) 6:2, 6:4
Van Uytvancková (Belg.) - V. Williamsová (USA) 6:1, 7:6 (7:5)
Putincevová (Kaz.) - Anisimovová (24-USA) 6:3, 6:3
Beguová (Rum.) - Mertensová (32-Belg.) 3:6, 6:2, 6:3
Davisová (USA) - Bronzettiová (It.) 4:6, 7:6 (7:3), 5:4 skreč
Jüan Jüe (Čína) - Fourlisová (Austr.) 6:3, 6:2
Martičová (Chorv.) - Gračovová (Rus.) 6:4, 7:6 (7:3)
Buscaová (Šp.) - Juvanová (Slovin.) 6:4, 6:4, Kosťuková (Ukr.) - Šarífová (Eg.) 7:6 (7:2), 6:4
Cornetová (Fr.) - Raducanuová (11-Brit.) 6:3, 6:3
Azarenková (26-Běl.) - Kruegerová (USA) 6:1, 4:6, 6:2
Niemeierová (Něm.) - Keninová (USA) 7:6 (7:3), 6:4
Collinsová (19-USA) - Ósakaová (Jap.) 7:6 (7:5), 6:3

Autoři: , ,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Messi přitáhl rekordní diváckou kulisu a přispěl k výhře Miami dvěma góly

28. dubna 2024  11:05

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi podruhé za sebou vstřelil v MLS dva góly, v sobotu...

Nevidomý plavec Kratochvíl veze z ME pět medailí, česká výprava celkem devět

28. dubna 2024  10:16

Handicapovaný plavec David Kratochvíl získal na mistrovství Evropy na Madeiře jednu zlatou, tři...

U Italů víno, u nás vodka a u mě nic. Vyškovský Lotyš bavil po dvou gólech

28. dubna 2024  10:15

Lotyšský statný muž s výrazným knírem poprvé, podruhé… potřetí už nikoliv, přesto Vyškov stáhl...

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...