5.9.2022
Kategorie: Politika

Myslím, že fakt půjde …

Sdílejte článek:

VIDLÁK

V tomto týdnu se k demonstraci vrátím ještě několikrát. Jak je mým zvykem, podívám se na sobotní události z různých úhlů, budu popírat sám sebe, podložím to různými argumenty a nechám vás, abyste sami usoudili, co se nejvíc blíží pravdě. Celá ta demonstrace je totiž mikrokosmos současné situace ve společnosti a především je mikrokosmem alternativy. Byla spontánní, lidé nepřijeli ani tak poslouchat svého oblíbeného řečníka, ale spíš dát najevo Fialovi, jaký je kretén. Řečníci se přihlásili v době, kdy byla situace o poznání růžovější než dneska a účastníci nepřijeli s žádným jiným očekáváním, než se pokusit udělat první krok z toho průseru, do kterého nás pětikolka dostala.

Tohle už se podle mě nikdy znovu nepodaří. Další případné demonstrace už budou vyhodnocovány a budou mít užší směřování. Když jsem to uměl já, tak i organizátoři si museli všimnout, komu se tleskalo pořádně a kdo tam byl páté kolo u vozu. Navíc v příštích týdnech přijdou další různé menší demonstrace, které také ukáží směr. A protože byla demonstrace extrémně úspěšná, spousta včerejších pochybovačů nyní nadšeně nastoupí a pokusí se uzmout si tento první krok pro sebe. To tak prostě bývá.

Podle mě je hlavním úspěchem to, že se venkovští burani domluvili, aniž by na to potřebovali majnstrýmová média. Překonali i fejsbůkovou cenzuru (ano milí liberální demokraté, mazali jste moje články a stejně vám to bylo houby platné), neměli žádné zázemí, žádné přistavené autobusy, žádnou technickou podporu. Sami přijeli, sami odjeli, nedostali k tomu žádný koncert ani párečky a pivo. Neměli žádné transparenty natištěné na kvalitních fóliích obrovskými tiskárnami. Dělali si všechno sami. Demonstrace jednoznačně ukázala, že lidi už toho mají vážně plné zuby.

Sociální sítě samozřejmě přetékají různými invektivami, že se tam na Václaváku sešli zaprodanci a ztroskotanci, proruští trolové a celé to řídil Putin osobně z Kremlu. Všichni pětikoaliční papaláši s vyjádřeními nezůstali pozadu a řekli to přesně tak, jak bychom čekali, ale nenechte se mýlit… pořádně jim zatrnulo.

Malá odbočka. Když už jsem vyjel z Vidlákova až do hlavního města, tak mi muj šafář naplánoval program takřka na minuty. Před demonstrací, po demonstraci i v neděli na mě čekala celá řada setkání s politiky, novináři, byznysem… (ano milé děti, i v Praze jsou lidé, co mají peníze a zároveň nejsou liberálně demokratičtí až za hrob). Mimo jiné jsem se potkal s předsedou pražské SPD a hodně jsem si o nich upravil obrázek, ale to si zaslouží samostatný článek. Ale dozvěděl jsem se spoustu informací o tom, jak celou demonstraci vnímaly naše parlamentní strany v zákulisí, když už ze sebe na sociálních sítích vyzvracely všechny emoce a všichni začali přemýšlet, co s tím nadělením.

Nemohu si pomoci, ale vrátím se k textu z minulého týdne, kde jsem psal, že největší taktický majstrštyk, jak této demonstraci uškodit, by bylo vyslovení nedůvěry vládě. Pokud by vláda padla, velmi obtížně by se žádal její odchod a většina rozumnějších řečníků by na poslední chvíli musela měnit nejen své proslovy, ale i předtočená videjka. Pro hodně lidí by to bylo i dostatečné upuštění páry, aby neměli důvod harcovat ze Vsetína až do Práglu…

Podle mého názoru, se na této věci nic nezměnilo, ba naopak. Stoupla její naléhavost. Burani se zorganizovali. Burani dojeli na Václavák a když to dneska umí sesumírovat jeden buran, zítra to budou umět dva a pak ještě víc. Burani si našli cestu, jak komunikovat a tím se celá mediální situace otočila. Že o tom Česká televize mlčela, to je najednou na ostudu, protože chudáci líbodémo pražáci museli stát v davu a poslouchat Rajchla… Kdyby o tom líbodémo média informovaly dopředu, mohly se tomu jejich ovečky vyhnout včas. Buranům už je to jedno, obejdou se bez Seznamu i bez Novinek. Příště to budou umět ještě lépe a nedej Bože, na příští demonstraci by mohli mluvit hlavně ti, co se teď v sobotu osvědčili…

Už před demonstrací jsem registroval různá echa o již upečených zákulisních dohodách, že Fiala s Rakušanem budou odejíti, dojde na dohodu s hnutím ANO, to bude ta „velká změna,“ trošku se povolí ten nejhorší tlak, přijdou další plošné žebračenky a lid se upokojí až do příštího průseru. Teď o víkendu jsem zjistil, že dokonce existuje několik variant těchto dohod.

Nepřekvapivě jde na prvním místě o Lidovce. Myslím, že tohle nikoho nepřekvapí, vždycky byli prodejní, vždycky měnili prapory, mají na to přímo v DNA manuál. Jurečka navíc zjistil, že jeho Nekula je fakt zemědělský imbecil a tak dlouho vylepšoval zemědělství ve prospěch grýndýlu, že teď už to ohrožuje i Jurečkův trvale udržitelný a biologicky čistý agrobysznys, který se ale nijak neodlišuje od jiných zemědělských praktik. Takže ti jsou první ve frontě na ANO.

Pak tu máme rozumnější křídlo ODS, protože tam ještě pořád sedí jistí Zahradilové a Vondrové, kteří vidí alespoň do příštích voleb a i když také papouškují líbodémo kecy, alespoň mají vyvinutý pud sebezáchovy.

A to byste nevěřili… Kalousek. I TOPka prý hodlá udělat zpětnou očistu, Pekarovou pošlou plést svetry a Babiše vezmou na milost…

Celému tomu záchrannému plánu prý chybí jediné – blázen, který by vzal to premiérování. Nálepkujte si Babiše jak chcete, myslete si, že mu moc stoupla do hlavy, ale on fakt blbej není a vůbec se mu nechce dělat premiéra ve vládě sebevrahů. Ulice na Václaváku ještě možná věří ve Štěpána, který dojede do Ruska a udělá tam kontrakt na plyn (já bych si to přál, ale nemám dost fantazie, abych si dovedl představit, jak Putina přesvědčit. Ale třeba se mýlím a v tomto případě bych se fakt mýlit chtěl), ale Babišovi je jasné, že to s dojednáváním plynu v Rusku bude hóóódně ošemetné. Pořád tu máme americkou ambasádu. Havlíček prý premiérování také odmítl. Nerad by byl za stejného kreténa, jako Fiala.

Na druhou stranu, jestli Fiala nebude odejít a všechno se bude zhoršovat stejným tempem, tak za měsíc bude další demonstrace vypadat o dost hůř. Požadavky budou tvrdší, naštvanost větší, chuť i odvaha k nátlakovým akcím vzroste s mírou zoufalství podnikatelů. V tom optimistickém případě si naštvaná ulice nakonec vyřve předčasné volby. V tom pesimistickém si vyřve defenestraci a obejde se bez voleb.

Je jasné, jak asi předčasné volby pro současnou pětikolku dopadnou… Ale i pro současnou opozici je to docela risk. O víkendu jsem hodněkrát slyšel jméno Rajchl a skoro ve všech případech v negativní konotaci… oni se ho bojí. Oni se bojí, že by se mu v této vypjaté situaci mohlo podařit alespoň na chvíli sjednotit nejen zklamané voliče pětikolky, ale i zklamané voliče ANO a SPD. Ne, takto divoká voličská přízeň dlouho nevydrží, protože volič ODS není stejný jako volič ANO. Ale když jde o existenční otázky, tak jde všechno stranou. Chleba se nevyrábí u volební urny. Rajchl měl největší aplaus, většina těch normálních strýců a tetek na demonstraci čekali především na něj… Dělat volby ve chvíli, kdy jde hospodářství do háje a vědět, že tam venku stojí mladý sekáč, který cítí životní šanci… to je riziko jako sviňa. Babiš se osm let snaží udělat svoje ANO tak pružné, aby složil jednobarevnou vládu a nic… smůla. Tolik příznivců prostě nemá. Ale ten novej, co teď řeční na demonstracích (a jde mu to), tomu teď pomáhá krize a nejistota. Navíc média ještě neměla dost času vysvětlit národu, že je to fašista a proruský kolaborant. V této vypjaté době by (hajzl jeden) mohl třeba tu jednobarevnou vládu složit. A nedej Bože, kdyby se mu podařilo udělat něco i s těmi cenami elektřiny… to by ho už nikdo nevyšťouchl a vypadalo by to tu jak v Maďarsku… Stačíte mě sledovat?

Tolik moje argumentace. Zaslechl jsem spoustu šeptandy. Možná to byla jen přání, co jsou otcem myšlenky… ale tam v parlamentu se to rozhodně přetřásá. Sesadit Fialu a všechno hodit na Rakušana, to by mohlo poněkud uklidnit emoce. Volby jsou teď brutálně nejisté. Navíc je záhodno spěchat, protože za měsíc či dva si už občanstvo nějaké kosmetické změny nabulíkovat nenechá. Oni ti burani velmi zbystřili od doby, kdy se jim zvedly účty za energie. Navíc možná častěji vypínají televizi, když je to teď tak drahé a líbodémo propaganda jaksi bez čumění na ČT 1… moc nefunguje.

Mimochodem, představte si, kdyby přišel blackout… rádio nic, televize nic, fejsbůk nic, Novinky nic, líbodémo bojůvky na twitteru nic… Konec propagandy v jedné vteřině. Žádná šance se zeptat líbodémo kamarádů, jak se zachovat. Žádné notičky, žádné rychlé šíření mezi lidmi. Není wi-fi, není propaganda. Pro Pětikolku a její americké loutkovodiče je životně důležité nechat lidem elektřinu za rozumnou cenu. Jestli to neudělají, tak těch třicet let soft power budovali zbytečně. Sesype se jim to v jedné černé vteřině. Proto si spíš myslím, že žádný velký plán na great reset neexistuje. Ve chvíli, kdy to resetují, tak přijdou o všechny nitky. A lidi chvíli o hladu vydrží. Dost dlouho na to, aby všem Schwabům zakroutili krkem.

Dumejte dumejte… pokud jsou moje argumenty dost silné, tak Fiala mezi námi už dlouho nepobude. Tak se snažil, Blyštivý Péťa… Do Kyjeva jel, zbraně dodával, američanům do řiti lezl… a podrazí ho vlastní koaličníci. Každému podle jeho zásluh… Bylo by záhodno to stihnout před další velkou demonstrací 28. září, protože jestli v parlamentu nechají naakumulovat lidový hněv ještě měsíc, tak by také mohli zjistit, že s nimi nikdo nechce jednat o volbách, ale o převratu. Za další dva měsíce by to mohlo být už jen věšení na kandelábrech.

Vy si do té doby rozmyslete, jestli vám odejítí Fialy a Rakušana stačí. I já se budu muset na aktuální události podívat z různých stran a promyslet si to. Zítra pokračujeme.

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (45 votes, average: 4,91 out of 5)
Loading...
120 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)