Hlavní obsah

Hrozí další silné bouřky, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Českou republiku zasáhnou ve středu a ve čtvrtek silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) je ve středu odpoledne a večer očekává v západních oblastech, ve čtvrtek již na celém území. Bouřky mohou být doprovázeny přívalovými srážkami krupobitím a silným větrem.

Foto: Windy

Předpověď bouřek a srážek na středu v 16:00.

Článek

Ve středu platí varování pro pro Prahu, Středočeský, Liberecký, Ústecký, Karlovarský a části Plzeňského kraje od 15 do 20 hodin. Ojedinělé silné bouřky mohou být doprovázeny přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 milimetrů, poryvy větru o rychlosti až 70 kilometrů v hodině, případně kroupami.

„Stejně jako v úterý nelze vyloučit výskyt downburstu případně i supercely. Silnější bouřky se mohou vyskytnout zhruba do 20 hodin. Během večera budou pak rychle slábnout s postupnou absencí nebezpečných jevů,“ uvedli meteorologové.

Odpoledne se velmi silné bouřky objevily na jihu Čech v oblasti Strakonic, Písku a Českých Budějovic. Doprovázelo je i krupobití.

Ve čtvrtek se silné bouřky mohou vytvářet na celém území. Souviset to bude s přechodem zvlněné studené fronty. Výstraha platí v Čechách a na Vysočině od 11 do 18 hodin, zatímco na zbytku území od 15 do 21 hodin.

Srážkové úhrny mohou podle předpovědi dosahovat až 40 milimetrů, opět se mohou objevit i kroupy a nárazy větru.

Podle meteorologů budou srážky trvalejšího charakteru na Moravě a ve Slezsku pokračovat pravděpodobně i v pátek a v sobotu.

Silné i velmi silné bouřky se objevily i v úterý večer, kdy meteorologové zaznamenali na západě Čech i supercelu.

Ukázková supercela, uvedli meteorologové k úterním bouřkám

Počasí

Výběr článků

Načítám