Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Připomeňme, že německý stratég se stal trenérem Chelsea ještě v době, kdy klub vedl ruský oligarcha Roman Abramovič, tedy na začátku roku 2021. Abramovič byl nucen vedení klubu opustit po ruském vpádu na Ukrajinu a kvůli sankcím, které připravila britská vláda.

Tuchelovi stačilo pak pár měsíců k tomu, aby vyhrál Ligu mistrů, poté taktéž triumfoval v Superpoháru UEFA a taktéž na mistrovství světa klubů.V Premier League pak dosáhl třetího a čtvrtého místa, Chelsea se pd jeho vedením taktéž dostala do finále Anglického poháru i Ligového poháru.

Jak už bylo výše řečeno, vstup do sezóny 2022/23 se však západolondýnskému klubu hrubě nevydařil a po překvapivé prohře na hřišti Dinama Záhřeb v Lize mistrů, sáhlo nové klubové vedení pod americkým investorem Toddem Boehlym k radikálnímu kroku.

"Klub je Thomasovi a jeho týmu vděčný za vše, co pro klub udělali. Právem budou nesmazatelně zapsaní v historii Chelsea. Majitelé ale věří, že nastal čas na změnu, aby se mohl klub nadále posouvat," uvedlo ve středečním prohlášení na klubovém webu, přičemž dodalo, že celou záležitost kolem hledání možného nového trenéra nebude klub nikterak blíže komentovat do doby, než se najde Tuchelův nástupce.

Dodejme, že nejbližším duelem Chelsea je ten ligový proti Fulhamu. Na jeho hbřišti nastoupí tuto sobotu.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Manchester United

Manchester United chce posílit na pozici brankáře. Má zájem o bývalého gólmana Sparty

Fotbalisté Manchesteru United nevstoupili do nové sezóny Premier League vůbec dobře, až ve třetím kole is připsali první body za výhru nad Liverpoolem poté, co před tím prohráli s Brightonem a Brentfordem. Není tak možná proto divu, že dle zákulisních informací hodlá nový kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag ještě posilovat kádr, přičemž brankářská pozice není výjimkou. Podle televizní stanice Sky Sports tak existuje zájem o bývalého brankáře Sparty působícího v Newcastlu Martina Dúbravku.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 14 minutami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy