Hlavní obsah

Luxusní superjachta ve stylu Jamese Bonda se potopila u pobřeží Řecka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Drama zažili cestující superluxusní jachty ve stylu Jamese Bonda, která podle něj dostala i jméno 007. Plavidlo dlouhé 49 metrů narazilo ve čtvrtek na skaliska u řeckého ostrova Kythnos. Převrátilo se a napůl potopilo, píše server News.com.au. Záchranářům se podařilo všech pět cestujících zachránit.

Foto: Reprofoto Youtube.com, Novinky

Luxusní superjachta havarovala u řeckého ostrova Kythnos.

Článek

Jachta, která má dokonce přistávací plošinu pro vrtulníky, zůstala napůl potopená asi 15 kilometrů od pláže Kolona na Kythnosu.

Loď narazila na skály ve čtvrtek kolem 23:00. Údajně přestala fungovat navigace a kapitán poté zajel příliš blízko ke břehu, kde narazil na skaliska.

„Nikdo nebyl zraněn. Všichni cestující byli v pořádku dopraveni na břeh. Žádní lidé nebyli zraněni. Pobřežní stráž poslala pomoc.

Kolem jachty byly rozmístěny zábrany pro případ, že by do moře začala unikat nafta. Podle pátečních informací se nezdá, že by bylo moře jakkoli znečištěné,“ píše server s odvoláním na pobřežní stráž.

Loď plula pod britskou vlajkou, ale patří nejmenovanému švýcarskému podnikateli. V pěti kajutách může být ubytováno až deset lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám