Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Svět

Prezident Zelenskyj měl v Kyjevě autonehodu, zranění nejsou vážná

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. (23. srpna 2022) foto: ČTK

Auto s ukrajinským prezidentem mělo v Kyjevě nehodu, Volodymyr Zelenskyj ale nebyl vážně zraněn. Příčiny nehody se vyšetřují. Podle zpráv, které se objevily na sociálních sítích, lékaři ošetřovali řidiče druhého auta.
  6:32aktualizováno  12:21

„V Kyjevě se auto srazilo s vozem prezidenta Ukrajiny a doprovodnými vozidly. Zdravotníci doprovázející hlavu státu poskytli řidiči auta nouzovou pomoc a převezli ho do sanitky,“ uvedla ukrajinská zpravodajská agentura Unian.

„Prezidenta prohlédl lékař, neutrpěl žádná vážná zranění,“ uvedl jeho mluvčí Serhij Nykyforov. „Je s ním všechno v pořádku, od rána pracuje. Veškeré plány na dnešek jsou na čas. Prezident má jen několik menších modřin,“ citoval Nykyforova později portál Strana.ua.

Zelenskyj ve středu navštívil město Izjum, které ukrajinská armáda dobyla minulý týden při své ofenzivě v Charkovské oblasti. K nehodě mělo dojít právě při návratu z této cesty.

Ve městě slavnostně vztyčil ukrajinskou vlajku a poděkoval armádě za statečný boj.

„Naše modro-žlutá vlajka už vlaje v osvobozeném Izjumu. A tak tomu bude v každém ukrajinském městě a vesnici. Směřujeme pouze jedním směrem - vpřed a k vítězství,“ sdělil Zelenskyj.

Podle něj je na osvobozených územích od nepřítele co nejrychleji potřeba obnovit dodávky energií a vody.

14. září 2022

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!