15. září 2022 • 13:55

Ronaldo dorazí do Prahy! V nominaci Portugalska nechybí i další hvězdy

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný útočník Cristiano Ronaldo vévodí šestadvacetičlenné nominaci portugalských fotbalistů na závěrečné zápasy Ligy národů s Českem a Španělskem, kterou ve čtvrtek oznámil trenér Fernando Santos. Vedle Ronalda jsou v nominaci i další opory - brankář Rui Patrício z AS Řím, obránce Pepe z FC Porto, záložníci Bernardo Silva z Manchesteru City s Brunem Fernandesem z Manchesteru United či útočník Diogo Jota z FC Liverpool.



Sedmatřicetiletý Ronaldo se v této sezoně dostal jen dvakrát do základní sestavy Manchesteru United a o jeho budoucnosti v klubu se stále spekuluje. V reprezentaci má však neotřesitelnou pozici, se 117 brankami je světovým a se 189 zápasy evropským rekordmanem.

Na rozdíl od čtyř spoluhráčů z Wolverhamptonu se do nominace tentokrát nedostal zkušený záložník Joao Moutinho. Na premiérový start za národní tým čekají brankář José Sá a obránce Tiago Djaló. Jedenáct hráčů z nominace působí v anglické Premier League.

Portugalci jsou v tabulce druzí o bod za Španělskem. Češi po čtyřech kolech figurují na třetím místě s jednobodovým náskokem před posledním Švýcarskem. Nejlepší celek skupiny postoupí do Final Four, nejhorší sestoupí. V úvodním vzájemném duelu s Portugalskem prohráli svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého v červnu v Lisabonu 0:2.

Skupina 2

Z V R P Skóre B
1. Španělsko 6 3 2 1 8:5 11
2. Portugalsko 6 3 1 2 11:3 10
3. Švýcarsko 6 3 0 3 6:9 9
4. Česko 6 1 1 4 5:13 4

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud