Srdíčkové dny pomohou nemocným dětem. Tváří sbírky je sedmiletý Adámek

Srdíčkové dny pomohou nemocným dětem. Tváří sbírky je sedmiletý Adámek
19. září 2022 Události Autor: Veronika Skalická

Rodinám s vážně nemocnými dětmi mohou lidé pomoci prostřednictvím podzimních Srdíčkových dnů. Sbírka začíná dnes v ulicích přibližně sto padesáti českých měst. Přispět lze zakoupením různých předmětů.

Zakladatelka a ředitelka pořádající organizace Život dětem Mária Křepelková Proglasu přiblížila, co si mohou zájemci koupit. „Pro tento ročník jsme připravili novinku, různobarevné přívěsky ke klíčům, a to s baterkou. Kromě toho budeme lidem nabízet taky propisovací tužky v nových barvách. K tomu přidáváme naše tradiční magnetky se zvířátky,“ uvedla.2022-09-20-12-24-40-image-1

Srdíčkové dny pomáhají dvaadvacátým rokem, tváří letošní podzimní sbírky je sedmiletý Adámek. „Chlapeček se narodil s takzvanou cévní malformací. Jde o cévní poškození mozku. Hned po narození musel být operovaný, poté se dostavilo krvácení do mozku, ale Adámek svůj boj o život vyhrál. Maminka s ním začala cvičit Vojtovu metodu a docházet na speciální rehabilitace. To mu hodně pomáhá a dělá veliké pokroky. Doufáme, že jednou na tom bude úplně stejně jako ostatní zdraví kluci,“ přiblížila Křepelková z Života dětem s tím, že chlapci organizace pomáhá už dva roky.

Přispět lidé mohou do kasičky dobrovolníků, kteří u sebe mají plnou moc a kartičku, na níž je napsáno, z jaké školy jsou a jak se jmenují. Na pokladničce je logo pořádající organizace – srdíčko s usměvavým sluníčkem. Lidé, kteří dobrovolníky ve své obci nepotkají, mohou přispět třeba online na webu www.srdickovedny.cz.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony