Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Slabé chvilky urozených na pohřbu Alžběty II. (†96): Co nechtěli, aby viděly kamery!

/
  • V královské rodině dává každý žal najevo jinak...
    21. září 2022 ● 05:00

    Věřte tomu, nebo ne, i členové britské královské rodiny jsou „jenom lidi". A i když jsou svázáni přísným protokolem dokonce i na pohřbech, během posledního rozloučení s britskou královnou Alžbětou II. (†96), která byla maminkou, babičkou i prababičkou, bylo zjevné, že tentokrát budou mít dost problém jej dodržet... 

    Slzy na veřejnosti? To je velmi „neBritské“! Všichni, co přišli na svět s modrou krví, musí dodržovat různá pravidla etikety. Musejí mít nadhled, různé životní události podstatně méně prožívat - a hlavně, je potřeba, aby dokázali umět ovládat své emoce. Celý život totiž žijí pod drobnohledem kamer a fotoaparátů.

     

    Jak se to ale členům britské královské rodiny dařilo během pohřbu britské královny Alžběty II.? Ne každý dokázal odolat smutku, jenž nyní prostupuje celou monarchií...

  • 1.

    Král Karel III.

    Král Karel III. (73), kterého svět ještě donedávna znal jako prince Charlese, byl v průběhu matčina pohřbu velmi smutný. Přísný protokol, který příliš prostoru pro plačtivé výstupy nedává, a to ani na pohřbu královny, i když jde o vlastní matku, jej viditelně omezoval. Nový nástupník britského trůnu působil velmi žalostně - chvílemi měl viditelně červené oči od pláče, jindy si zase nenápadně utíral nos...

     

  • 2.

    Princezna Anna

    Princezna Anna (72) je mladší sestrou krále Karla III. a se svou zesnulou matkou si velmi dobře rozuměla. Dokonce měla tu čest být u jejího lůžka až do posledních chvil. V průvodu za rakví z Buckinghamu do Westminsteru byla dokonce jedinou kráčející ženou - a to na vlastní žádost. Zbytek urozených dam následoval průvod ve vozech.

     

    Velmi důstojně tak Anna doprovodila svou matku i na cestu úplně poslední. Opět oblékla svou uniformu a nechyběl ani její důstojný výraz, který k britské šlechtě neodmyslitelně patří. Smutek byl na její tváři patrný, ale emoce dokázala udržet na uzdě až překvapivým způsobem. Chvílemi se dokonce zdálo, jako by ostatní členy rodiny pohledem napomínala.

     

     

  • 3.

    Princ Andrew

    Princ Andrew (62) je třetím z dětí zesnulé královny Alžběty II. a zároveň je černou ovcí  rodiny, k tomuto označení mu pomohl nepříjemný sexuální megaskandál, který ho připravil o většinu funkcí a hodností. Následkem toho musel celý pohřební obřad místo uniformy absolvovat v černém obleku, na který si alespoň zavěsil svá vyznamenání.

     

    I tento potomek zesnulé panovnice jen těžko skrýval smutek. Ovšem na některých snímcích působí i velmi zasmušile. Hlavně když byl v blízkosti příbuzných, kteří směli na rozdíl od něj obléci uniformu. Zřejmě mu došlo, že si celý svět při pohledu na něj opět vybaví nepříjemný skandál a jeho přátelství se sexuálním delikventem Jeffrey Epsteinem (†66).

  • 4.

    Princ Edward

    Princ Edward (58), hrabě z Wessexu, je nejmladším z potomků královny.  S matkou vždy udržoval vřelé vztahy, což se podařilo i díky tomu, že královna si velmi oblíbila jeho manželku Sophii (57). Edward v průběhu pohřbu působil velmi vyrovnaně a emoce na sobě téměř nedal znát.

  • 5.

    Hraběnka Sofie

    To u jeho manželky tomu bylo jinak. Koneckonců s Alžbětou II. si byly velmi blízké, a hraběnka Sophie měla britskou vladařku, svou tchyni, dokonce nazývat svou druhou maminkou - a ona ji prý měla považovat za svou druhou dceru. Své emoce dala naplno najevo ve chvíli, kdy si šla společně se svým mužem prohlédnout před hrad všechny ty dárečky a květinové pocty, co královně nosili příznivci královské rodiny...

  • 6.

    James, vikomt Severn

    Poměrně hodně zájmu se dostalo i Jamesovi (14), vikomtu Severnovi, který je nejmladším dítětem a jediným synem prince Edwarda. Čtrnáctiletý chlapec totiž byl v průvodu, který odvedl ostatky královny z Buckinghamského paláce do Westminsteru, a v sobotu navíc držel čestnou stráž u rakve.

     

    V průběhu samotného pohřbu už vypadal poměrně unaveně a hlavně velmi smutně, a aby také ne, na tak mladého hocha to bylo zřejmě až příliš ne úplně příjemných povinností, kterým ale musel dostát.

  • 7.

    Princ William

    Upřímně zarmouceně působil i princ William (40), následník britského trůnu. Při průvodu zatínal čelisti tak usilovně, až se mu svaly na tvářích napínaly, a nebylo pochyb, že se vnuk britské královny musí hodně přemáhat, aby zachoval ten správný „poker face“. 

     

    Možná si během své chůze za rakví vzpomněl na smutné chvíle z roku 1997, kdy takhle kráčel za tělem své maminky Diany (†36). Tenkrát byl ale teenagerem a slzám se ubránit nedokázal...

  • 8.

    Princezna Catherine

    Princezna Catherine (40), která byla donedávna známá „jenom“ jako Kate Middletonová, vévodkyně z Cambridge, povětšinou kryla svou tvář kloboučkem s širokou krempou.

     

    To, jak je sužována žalem, bylo vidět až v momentě, kdy usedla do vozu, co ji společně s dětmi odvezl z bohoslužby. Její krásný obličej dával jasně znát její vnitřní pohnutí...

  • 9.

    Princ George

    Maličkého prince George (9) čekal, společně s jeho mladší sestřičkou, velmi náročný den. I on se musel, všem na očích, účastnit smutečního obřadu. Během něj se zdálo, že často nevěděl, co přesně má dělat - někdy mu musel napovědět tatínek William, jindy sestra. I on svůj smutek naplno projevil ve chvílích, kdy se domníval, že jej už nikdo nevidí - jakmile společně s maminkou, sestrou a babičkou Camillou (75), královnou manželkou, vklouznul do auta.

  • 10.

    Princezna Charlotte

    I když malá princeznička Charlotte (7) zdánlivě působila jako ostřílený profík, co věděl, kdy se poklonit a kdy pokleknout, a v jeden moment hledala pohledem oporu u strýčka Harryho, v ten další u tety Meghan, ani ona nakonec nedokázala udržet slzy. Usedavě se rozplakala cestou z kaple Westminsteru.

  • 11.

    Princ Harry

    Jak se zdálo, nejvíce podpory potřeboval docela jiný člen královské rodiny - princ Harry (38), jenž se, vzdor královskému protokolu, po většinu doby držel za ruku se svou manželkou. Po většinu doby, co šel za rakví, pak měl velmi nešťastný kukuč, a v kapli sv. Jiří v jeden moment působil až rozčileně. Co jej tak rozhodilo, že na okamžik zrudnul, se můžeme jenom domnívat...

     

    Mimochodem, stejně jako Andrew, ani Harry nesměl mít na sobě coby nepracující člen královské rodiny uniformu - a to dokonce i jako válečný hrdina, jenž sloužil v Afghánistánu. I on měl proto své medaile připevněné na saku. 

  • 12.

    Meghan Markleová

    Bývalá herečka Meghan Markleová (41), vévodkyně ze Sussexu, vypadala z celé rodiny nejzarmouceněji. Dokonce tak moc, že je nyní mnohými lidmi kritizována - slza kanoucí jí po tváři, zatímco bedlivým zrakem kontrolovala okolní fotoaparáty, aby její žal zachytily, je považována za akt pokrytectví.

     

    Byla to totiž právě ona, kdo si v neslavném interview v show Oprah Winfreyové (68) stěžoval na život ve zlaté klícce královského paláce, na šikanu a rasismus.

  • 13.

    Princezna Beatrice

    Skloněná hlava, pevně zatnuté čelisti. Tak po většinu pohřbu vypadala princezna Beatrice (34), okatá dcera prince Andrewa. Mladá maminka dcerky Sienny Elizabeth, která 18. září oslavila své první narozeniny, se na poslední rozloučení s babičkou dostavila v doprovodu svého manžela, pohledného developera Edoarda Alessandra Mapelli Mozziho (38). Jindy se zase snažila být oporou svému otci...

  • 14.

    Princezna Eugenie

    Na obřadu nechyběla ani druhá dcera Andrewa, princezna Eugenie (32). Společně se sestrou se ale obě postaraly o velkou záhadu - z pohřbu Alžběty II. totiž obě odešly, a to ještě před jeho koncem. Pospíchaly do připraveného vozu, co je z Westminsterského opatství odvezl. Co bylo ale příčinou jejich „úprku“, to prozatím není veřejnosti známé...

  • 15.

    Galerie

    Na další členy truchlící královské rodiny, mezi které patří například lady Louisie Windsorová (18), dcera prince Edwarda a jeho manželky Sofie, či třeba Jeho královská Výsost princ Michael z Kentu (80), vnuk krále Jiřího V. a královny Mariny, se můžete podívat do naší galerie...

    Video
    Video se připravuje ...

    Vnoučata královny drží stráž u rakve babičky Alžběty II. Reuters

    Fotogalerie
    116 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 8

postys: Jasně, co nechtěli aby viděly a kamery a blesk to tam fotí.....Tak určitě....a ví co nechtěli aby viděly kamery...panebože, ty média čím dál větší žumpa.

(21. 09. 2022 16:16)

laurerahardy: "Malá princezna usedavě plakala." To asi když jí mamča plácla přes zadek, aby se přestala křenit...

(21. 09. 2022 13:51)

milan59:

(21. 09. 2022 09:11)

milan59: Wau
Co nechtěli aby viděly kamery,tak to poslali do ČR !!!

(21. 09. 2022 09:10)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy