Dost práce je ještě před námi, říká ředitel České biblické společnosti Novák

Dost práce je ještě před námi, říká ředitel České biblické společnosti Novák
21. září 2022 Události Autor: Jaroslava Otradovcová

Dům Bible v ulici Náhorní v Praze 8 slaví 20 let od svého vzniku. Zaštiťuje ho Česká biblická společnost, která vydává české překlady Písma svatého a literaturu s náboženskou tematikou určenou jak odborníkům, tak veřejnosti. 

„Samotný vznik Domu Bible byl dlouholetým snem tehdejšího prvního ředitele biblické společnosti Jiřího Lukla. Nikdy by se neuskutečnil bez pravidelné a štědré podpory církve. Stal se jakýmsi zhmotněním významu Písma svatého u nás, v tehdy ještě velmi sekulárním prostoru, a zdá se, že máme svoji práci ještě před sebou,“ reflektoval na Proglasu Novák. 

V posledních měsících se Česká biblická společnost soustředila zejména na poskytnutí Nového i Starého zákona v ukrajinštině uprchlíkům. Vyvážela i do zahraničí.

„Do budoucna, stejně jako v posledních letech, se chceme zaměřit na tzv. vydavatelskou službu. Patří tam např. vývoj Biblí pro Armádu ČR. Už proběhlo několik vydání a na dalších se pracuje. Zajišťujeme Písmo i pro specifické skupiny či organizace. Právě jsme také dali do tisku knížku pro pracovníky ve vězeňství. Je to tím, že jsme jakýsi ekumenickým uzlem pro službu všem církvím,“ nastínil v našem vysílání ředitel České biblické společnosti Pavel Novák.

Rozhovor s ním vedl Michal Uhlíř, poslechněte si celý záznam: 

NyníRanní proud
Píseň: Medvídkům (2022); Interpret: Táborská Blanka - zpěv, Hlávka Radek - basa, kytary, Malina Josef - housle; Album: Áda Milan: Po pěšinách snů
08:00Klíčové slovo (Rádio 7)
09:00Dopolední proud
10:30Dopolední proud - Folklor
11:29Dopolední proud
11:57Myšlenka na den
12:00Polední modlitba

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony