Vsadit na kabáty byl dobrý tah. Neustále je vylepšuji, chci aby byly perfektní a vydržely, říká Sedláková

Módní návrhářka Lay Sedláková se specializuje na výrobu kabátů a trenčkotů. „První impuls, proč zrovna kabáty, přišel když jsem byla teenagerka a chtěla jsem mít speciální kus oděvu v šatníku, co by vypadal jako z módní přehlídky. Pak se přidala touha naučit se ho vyrábět, osvojit si to řemeslo a užít si to. A zpětně musím říct, že to byl dobrý podnikatelský tah – dnes si ty kabáty se mnou jako návrhářkou lidé docela spojují,“ říká Sedláková v nové epizodě podcastu Podnikatelka.

Sedláková vzpomíná, že nápad založit si vlastní značku přišel poté, co dala dohromady kolekci do soutěže mladých návrhářů. „Podívala jsem se na to, že to vše dohromady funguje, stojí to nohama na zemi a jde to vyrobit. Tak jsem do toho šla,“ popisuje začátky.

Mohlo by se zdát, že na něčem jako kabát není co vymýšlet, ale ve skutečnosti je co zlepšovat. „Každou sezónu se snažím trochu vylepšit střih a sledovat materiál, co s ním udělá třeba rok nošení. Protože ono se to nezdá, ale takový kabát má desítky různých součástí. Co nevidíme, jsou různá lepení a poměrně složité technologické procesy. Dát to vše dohromady s kvalitními materiály je vždy výzva. A já chci produkt, který bude super a který skutečně vydrží,“ uzavírá Sedláková.

Jak Lay Sedlákovou posunuly vlastní neúspěchy? Co jí daly zkušenosti z Paříže? Poslechněte si celou epizodu.

sinfin.digital