Witowská a Bartošová přecházejí do Aktuálně, kde budou dělat videorozhovory

foto Redaktorka Světlana Witowská na snímku z 24. května 2018.

Praha - Novinářky Světlana Witowská a Linda Bartošová, známé z České televize (ČT), přecházejí do mediálního domu Economia. Budou moderovat video rozhovory na zpravodajském webu Aktuálně.cz. Server oznámil, že od nového roku hodlá rozšířit obsah o každodenní rozhovory s osobnostmi veřejné scény.

Nová koncepce videoobsahu se na stránkách Aktuálně.cz naplno projeví na začátku roku 2023. Cílem změn, jejichž součástí je posílení editorského i produkčního týmu, je oslovit nové divácké skupiny, uvedl server. Současně s posílením tvorby vlastního videoobsahu omezí Economia přebírání produkce od externích partnerů.

Witowská působila v ČT víc než 20 let. Diváci ji vídali ve zpravodajských relacích Události, Události, komentáře a Interview ČT24 nebo při prezidentském duelu v roce 2018 mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

Witowská před dvěma lety oznámila, že z časových důvodů končí v hlavních zpravodajských pořadech ČT, tedy v Událostech a v Událostech, komentářích. Rozhodla se více věnovat rodině a vrátila se k moderování podvečerního pořadu Interview ČT24. O odchodu Witowské informovala ČT počátkem září na twitteru.

Bartošová působila ve zpravodajství veřejnoprávní televize osm let. Nejprve pracovala v zahraniční redakci, od loňského podzimu do ledna působila v moderátorském týmu Událostí a Událostí, komentářů.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 09:00 12°C

Celá předpověď