Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ex-biatlonistka Soukalová se ztratila v Alpách: Záchranáři ji marně hledali celou noc!

Autor: sm

Gabriela Soukalová (32) má za sebou chvíle plné hrůzy. Zpočátku nevinný výlet v horách se zvrhl v noční můru, při které bývalá biatlonistka nemohla najít cestu zpět. Do akce proto museli záchranáři, kteří olympijskou medailistku marně hledali celou noc. Následující den ale naštěstí přinesl dobré zprávy.

Bývalá biatlonistka se ubytovala v italském Livignu a na horském kole vyrazila do přírody v horní části Valtelliny. Podle webu ilgiorno.it Soukalová plánovala zajet k jezeru Cancano, kam už ale nedorazila. Po cestě totiž ztratila přehled o tom, kde přesně se nachází a nedokázala se zorientovat.

Ještě ve středu pozdě odpoledne byla alespoň v kontaktu se světem a přes telefon se snažila popisovat místo, kde se nachází. Záhy se jí ale na mobilu vybila baterka, což pořádně ztížilo možnost bývalou českou reprezentantku najít.

Do akce nastoupili záchranáři, kteří bohužel během středečního večera a noci nedokázali Gábinu najít. Pozitivní zprávy měl hasičský sbor a dobrovolníci z Livigna pro rodinu české hvězdy až ve čtvrtek po poledni!

Kolem oběda totiž zaslechli turisté křik z místa poblíž jezera Livigno. Dobrovolníci z alpské záchranné služby pak kousek odtud místa Gabrielu našli ve výšce 2270 metrů nad mořem, naštěstí v pořádku. Podle zpráv z italských médií byla Soukalová vrtulníkem preventivně transportována do nemocnice.

Rodačka z Jablonce nad Nisou definitivně ukončila biatlonovou kariéru v roce 2019. Později začala pracovat jako moderátorka pořadu Showtime na stanici CNN Prima News. I tyto pracovní povinnosti ale musely jít na čas stranou poté, co vyšlo najevo, že se svým partnerem Milošem Kadeřábkem čeká dcerku Izabelu.

Gabriela Soukalová prožila noc hrůzy, když se ztratila při vyjížďce v Alpách
Gabriela Soukalová prožila noc hrůzy, když se ztratila při vyjížďce v Alpách