Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Dvojzápas o všechno. Češi rozehrají na islandské "umělce" baráž o postup na Euro

Dvojzápas o všechno, jak ho označil kapitán Filip Kaloč, otevře česká reprezentace do 21 let na Islandu, s nímž se střetne v baráži o postup na mistrovství Evropy 2023 v Rumunsku a Gruzii. Trenér Jan Suchopárek považuje soupeře "lvíčat" za tým se stupňujícím se vývojem. Obě mužstva usilují o druhý start na evropském šampionátu za sebou. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Je to dvojzápas o všechno. Víme, co je ve hře, a věřím, že to zvládneme. Určitě nás nečeká nic lehkého. Je to houževnatý, běhavý soupeř. Mají bezesporu i kvalitu, protože postoupili ze skupiny z druhého místa přes Řecko, které skončilo třetí," řekl Kaloč.

Jak Češi, tak Islanďané skončili v kvalifikační skupině na druhém místě. "Vývoj islandského mužstva měl stupňující tendenci, protože nezačali kvalifikaci ideálně, ale postupně se zlepšovali a našli dobré typy hráčů. V utkáních, ve kterých jim šlo o všechno, dokázali zvítězit a zvládnout je. Oba zápasy určitě rozhodne momentální forma a roli může hrát spoustu věcí včetně cestování nebo toho, že se hraje pokaždé na jiném povrchu," uvedl Suchopárek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "U21" – Andorra "U21"

Duel v Reykjavíku se odehraje na umělé trávě, Češi na ní před odletem třikrát trénovali. "Museli jsme k tomu přistoupit, abychom si na to trochu zvykli. U nás není obvyklé hrát na umělce v září. Máme k dispozici navíc ještě předzápasový trénink, takže budeme mít další možnost si přivyknout. Věřím, že budeme připraveni," konstatoval Suchopárek.

Na závěrečný turnaj přímo postoupilo devět vítězů skupin a Švýcarsko jako nejlepší celek z druhých míst. Zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají také pořadatelské země Rumunsko a Gruzie.

Zatímco "lvíčata" startovala už na osmi mistrovství Evropy, Island pouze na dvou. Odveta se v Českých Budějovicích odehraje v úterý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články