Na severovýchodním obchvatu Brodu vyroste nová protihluková stěna

HAVLÍČKŮV BROD – Na silnici I/34 na severovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu vznikne nové protihlukové opatření. Zhotovitel, kterým je společnost Skanska, si stavbu převezme v pondělí 26. září. Práce proběhnou za provozu, pouze s částečným omezením.

V celém 2,7 kilometrů dlouhém úseku obchvatu mezi ulicí Masarykova a Žižkova bude zrealizováno pět úseků protihlukových stěn, oproti původním sedmi. „Protihluková stěna v úseku šest nebude realizována po domluvě s městem a majitelem dotčených pozemků a protihluková stěna v úseku dva z důvodu plánované výstavby řadových garáží,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Úprava protihlukových stěn je navržena tak, aby nová stěna splňovala požadavky na denní i noční limity hluku po dobu dalších dvaceti let. „V některých úsecích dojde k demolici stávajících stěn, v úseku sedm také k demolici cihlového plotu. V dalších úsecích budou stěny prodlužovány a navyšována jejich výška a rovněž výstavba nové stěny v úseku tři,“ dodal mluvčí.

Veškeré práce jsou plánované za provozu, pouze s lokálním omezením při krajnici a části pravého jízdního pruhu ve směru od ulic Pražská-Masarykova. Společnost Skanska se zavázala stavbu dokončit do 18 měsíců od zahájení.