Karabiniér o záchraně Soukalové: Do akce vzlétl vrtulník, Gabrielu jsme vezli do nemocnice

Biatlonistka Gabriela Soukalová

Soukalová se ztratila v Alpách

Po noci strávené v italských horách bývalá biatlonistka a moderátorka pořadu Showtime Gabriela Soukalová nabírá síly. Kvůli utrženému útesu nemohla dvojnásobná mistryně světa v biatlonu pokračovat v naplánované cestě na kole, do akce se proto zapojili záchranáři. Člen italských karabiniérů pro CNN Prima NEWS událost přiblížil.

Dovolenou trávila Soukalová s přítelem v italském Livignu, odkud vyráželi do přírody. Ve středu se moderátorka CNN Prima NEWS rozhodla vyjet na kole sama, trasu měla naplánovanou. Nečekala však, že na cestě potká utržený útes, který její plány zhatí.

Bývalá biatlonistka dokázala zavolat příteli, kterému oznámila, kde se přibližně nachází, a vzkázala, že jí dochází baterie. Do akce proto nastoupili záchranáři. „Když nám někdo zavolá, že se někdo ztratil, tak spustíme pátrání. Vzhledem k terénu jsme využili helikoptéru. Hledali jsme podle polohy telefonu paní Soukalové. Museli jsme si zjistit číslo na jejího přítele, abychom s ním mohli komunikovat,“ přiblížil příslušník karabiniérů redakci CNN Prima NEWS.

Soukalovou se podařilo vypátrat ve čtvrtek kolem poledne, byla prochladlá. „Byla v pořádku, ale pro jistotu jsme ji převezli do nemocnice na pozorování,“ dodal člen italských četníků s tím, že v noci byla v horách velká zima.

Nyní se moderátorka z celého zážitku vzpamatovává a nabírá síly. Přečkat noc v Alpách jí pomohlo vybavení i fyzička.

Tagy: