Ryan Grantham se proslavil zejména mezi dospívajícími diváky díky své roli Jeffreyho Augustina v seriálu Riverdale. Mladý herec už se ale před kamerou jen tak neobjeví: kanadský Nejvyšší soud ho totiž ve středu poslal na doživotí za mříže. 

Rozsudek se Grantham dozvěděl asi 6 měsíců poté, co se přiznal k vraždě druhého stupně – v roce 2020 zavraždil svou vlastní matku Barbaru Waiteovou.

Prokuratura tvrdí, že herec nahrál své doznání a následky tragického činu vlastní kamerou. „Střelil jsem ji zezadu do hlavy. Věděla, že jsem to já,“ uvedl na videu s tím, že matka nezemřela ihned, ale až po chvíli. Soudkyně Kathleen Kerová popsala případ jako srdcervoucí a tragický.

Chtěl zabít i premiéra

Podle žalobců Grantham střelil svou matku zezadu do hlavy, když doma hrála na klavír. Tím ale jeho násilné řádění neskončilo. O den později do auta naložil zbraně, munici, Molotovovy koktejly a mapu k sídlu Rideau Cottage kanadského premiéra Justina Trudeaua. 

Podle detektivů, kteří případ vyšetřovali, se mladík později přiznal, že měl v úmyslu Trudeaua zabít. Napsal si to i do svého deníku. O podmínečné propuštění může herec zažádat nejdříve za 14 let. 

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Nejbrutálnější slovenský sériový vrah Rigo Blesk TV

Fotogalerie
14 fotografií