(Zatím) poslední manželka matematika Karla Janečka (49), jenž nedávno oznámil svou kandidaturu na prezidenta, se na sociální síti pochlubila výletem „na otočku“ do Německa. Tam si při výjimečné příležitosti zahájení předsednictví Česka v Radě Evropské unie v Bruselu dopřála  Lilia Khousnoutdinová společně s partnerem koncert PKF — Prague Philharmonie, a byla unesená. „Děkuji Karlovi za nádherný zážitek. V Bruselu jsem naposledy byla jako dítě a musím říct, že jsem nadšená! Klidně bych se přestěhovala,“ jásala.

Ne všichni z jejích více než 17 tisíců followerů ale byli uchváceni stejně jako Lilia. „A plánujete po přestěhování ekologičtější způsob života?“ rýpali někteří do ženy, jejíž cestování, co zanechává pořádnou uhlíkovou stopu, je pořádnou zátěží pro přírodu.

A vzhledem k tomu, že se sama Lilia profiluje jako přírodu milující bytost, co propaguje extatický život (extatický = pocit během rituálů, ve kterém člověk nevnímá své okolí a prožívá psychické blaho na úkor fyzického) a ekofeminismus (= snaha žen znovuvytvoření rovnováhy mezi člověkem a přírodou), vypadalo to jako velké pokrytectví.

Video
Video se připravuje ...

Lilia Khousnoutdinova ve Varech zraněná! Co se jí stalo? Blesk TV

To ovšem Lilia odmítla. „Létání a ježdění prostě bude a já toho budu vždy součástí. Co se týče módy a bydlení a přírody, naopak dělám maximum. Svůj život rozhodně nemusím hodnotit jako 'extatický' a nevidím, proč by se ekofeminismus musel rovnat zákazu cestování,“ reagovala ostře Lilia. Důrazně tím všem dala najevo, že i když šetří životní prostředí po svém, letecké dopravy se rozhodně nevzdá. Koneckonců, lety Praha - Brusel budou vytížené i nezávisle na tom, zda jimi bude cestovat právě ona... Co si o tom myslíte vy?

Fotogalerie
144 fotografií