Policie obvinila řidiče, který způsobil smrt tří spolucestujících

foto Rozsvicený výstražný trojúhelník na střeše policejního auta. Ilustrační foto.

Litomyšl (Svitavsko) - Policie obvinila řidiče osobního auta, který havaroval 12. února v Litomyšli, při nehodě uhořeli tři mladí lidé. Osmadvacetiletý muž se zranil, ale jako jediný přežil. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení, řekla ČTK mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Vyšetřovatel dlouho vyhodnocoval všechny důkazy a znalecké posudky. Řidiče obvinil z trestného činu usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

"Kriminalisté mu kladou za vinu, že po předchozím požití alkoholu a pod vlivem návykových látek, a to pervitinu a marihuany, řídil osobní vozidlo Škoda Fabia, ve kterém přepravoval další tři osoby. S vozidlem následně havaroval, kdy po nárazu do stromu došlo k zahoření vozidla a následnému úmrtí tří spolujedoucích," uvedla Janovská. Po nehodě bylo u řidiče zjištěno 1,82 promile alkoholu v dechu, čemuž následně odpovídal i provedený krevní test.

Nehoda se stala před 4:30 u nádraží. Auto začalo hořet, zemřely v něm dvě ženy ve věku 22 a 23 let a osmnáctiletý mladík. Obviněný byl při příjezdu policie mimo vozidlo a nebylo zprvu jasné, zda řídil.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď