Ukradené zboží ukládala do speciální tašky, nebylo jí to ale nic platné

JIHLAVA – Pořídit si zdarma nové oblečení se pokusila v úterý dopoledne mladá žena v Jihlavě. Do prodejny přišla se speciálně upravenou taškou, vybrané zboží do ní ukryla a snažila se zmizet. Všimla si jí však prodavačka a přivolala policii.

Ke krádeži došlo v úterý 20. září po desáté hodině dopoledne v obchodním centru v Jihlavě. Třiatřicetiletá žena si v prodejně vybírala oblečení. „Bundu si v obchodě vzala do převlékací kabinky, dala ji do tašky a snažila se z prodejny odejít bez zaplacení,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Odcházející zlodějky si naštěstí všimla prodavačka a na místo přivolala policejní hlídku. Bundu za téměř jeden a půl tisíce korun byla žena nucena vrátit. „Policisté zajistili speciálně upravenou tašku, kterou žena při krádeži použila. Provedeným šetřením dále zjistili, že před krádeží bundy odcizila v jiné prodejně kabelku za více než dva tisíce korun,“ doplnila mluvčí.

Jak policisté dále zjistili, žena měla kvůli krádežím trable se zákonem už dříve, letos v létě dostala podmínku se zkušební dobou na tři roky. Bohužel se nepolepšila, a tak nyní opět čelí podezření z trestného činu. Případ policisté dále prověřují.