Spojte se s námi


Fotbal

Liga národů: Maďaři blízko senzaci, hráči Sparty a Slovácka byli u výher

Páté kolo třetího ročníku Ligy národů je v plném proudu a Maďaři jsou opět o něco blíže úžasnému postupu do play-off. Tentokrát vyhráli v Německu. Jak se dařilo ostatním výběrům?

Publikováno

dne

Páté kolo třetího ročníku Ligy národů je v plném proudu a Maďaři jsou opět o něco blíže úžasnému postupu do play-off. Tentokrát vyhráli v Německu. Jak se dařilo ostatním výběrům?

V Lize A si další cenný skalp ve skupině smrti připsali Maďaři. Gólem ze 17. minuty vyhráli v Německu a dostali ho ze hry o postup. Zároveň Italové doma využili trápení Anglie, porazili ji taktéž 1:0.

V tabulce to tak znamená, že v Maďarsku musí Italové v posledním kole vyhrát, jinak do play-off postoupí Maďaři. Němci s Angličany už nemají o co hrát, protože Anglie už má jistý sestup o úroveň níž. Němci skončí nejlépe druzí.

I v Lize B se lámal chleba. Bosna a Hercegovina zvládla domácí zápas o první místo tabulky s Černou Horou vítězně 1:0. Finové na domácí půdě mohli odříznout Rumuny, avšak pouze s nimi remizovali 1:1.

Bosna si tak zajistila první příčku a návrat mezi ligovou elitu, zbylé tři celky budou bojovat o záchranu. Rumunsko musí porazit Bosnu, ideálně co největším gólovým rozdílem, naopak Černé Hoře stačí k udržení remíza.

Gruzie si domácím vítězstvím 2:0 nad Makedonií zařídila senzační postup do B Ligy, naopak trápící se Bulhaři si zajistili záchranu výhrou 5:1 nad Gibraltarem. V druhé půli šel do hry i sparťan Martin Minčev.

Za Estonsko zase z lavičky naskočil záložník Slovácka Vasilij Siňavski a pomohl k triumfu 2:1 nad Maltou. Výhra navíc Estonsku garantuje postup do výkonnostní skupiny C, přestože ho čeká ještě utkání se San Marinem.

Zdroj: Liga národů

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.