Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Při nehodě v Litomyšli uhořeli tři lidé: Policie obvinila řidiče!

Autor: ČTK - 
24. září 2022
09:44

Policie obvinila řidiče osobního auta, který havaroval 12. února v Litomyšli, při nehodě uhořeli tři mladí lidé. Osmadvacetiletý muž se zranil, ale jako jediný přežil. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. 

Vyšetřovatel dlouho vyhodnocoval všechny důkazy a znalecké posudky. Řidiče obvinil z trestného činu usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Kriminalisté mu kladou za vinu, že po předchozím požití alkoholu a pod vlivem návykových látek, a to pervitinu a marihuany, řídil osobní vozidlo Škoda Fabia, ve kterém přepravoval další tři osoby. S vozidlem následně havaroval, kdy po nárazu do stromu došlo k zahoření vozidla a následnému úmrtí tří spolujedoucích,“ uvedla mluvčí policie Markéta Janovská. Po nehodě bylo u řidiče zjištěno 1,82 promile alkoholu v dechu, čemuž následně odpovídal i provedený krevní test.

Nehoda se stala před 4:30 u nádraží. Auto začalo hořet, zemřely v něm dvě ženy ve věku 22 a 23 let a osmnáctiletý mladík. Obviněný byl při příjezdu policie mimo vozidlo a nebylo zprvu jasné, zda řídil.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání