Brali se po 18 letech a třech dětech. „Jednou v neděli Jana říkala – co kdybychom se vzali? Asi vyčíhla, že jsem po moučníku v oslabení,“ vykládá Hanuš s humorem sobě vlastním. „Já jsem říkal – kdy? A ona, že v úterý... No a v úterý byla svatba,“ vzpomíná herec a režisér na to, kdy si vzal bývalou tanečnici a choreografku skupiny Veselé skoky za ženu.

Čtyři kousky za tři kačky

V náhlé euforii se shodli, že jim místo snubních prstýnků postačí kroužky ze železářství. Aby nemuseli čekat. „Žena říkala v železářství, že bychom chtěli kroužek na klíče, takhle na prst jako na svatbu. Paní prodavačka byla perfektní a říkala, že na svatbu je lepší sedlářský kroužek, protože je v sedmi velikostech a je hladký!“, vtipkuje herec, známý také z nekonečného seriálu Ulice jako radní Tonda Hložánek.

„Tak jsme si to vzali v dámské a pánské velikosti. I náhradní. Takže čtyři kousky snubáku za tři koruny sedmdesát,“ dodává Hanuš, který je hlavním hostem včerejších 7 pádů Honzy Dědka na Primě

Miroslav Hanuš s manželkou Janou tvoří pár už 30 let.

 Kroužek na ruce sice nenosí, zato se Hanuš u Dědka pochlubil svým mobilem. „Mám nejchytřejší z blbejch telefonů. Je to normální telefon, to véčko. Nikdy to nenosím, nenávidím to. Nenosím to na zkoušky v divadle ani na natáčení, přestože celý štáb sedí a kouká do mobilu. Mám pocit, že toho života je tolik, že už nemůžu sledovat, jak žijou nějací další lidi. Tenhle telefon má velká tlačítka, je to ten důchodcovský. Původní tlačítkový telefon mi rozebral papoušek!", dodal Hanuš.

Fotogalerie
30 fotografií