Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Volební trapas v Košířích. Předseda komise si udělal „dobrý den“ a opil se! Z místnosti ho vykázali

Autor: diz - 
24. září 2022
15:29

Někdo měl zřejmě důvod k oslavám ještě dříve, než byly oznámeny výsledky voleb. Jak jinak si vysvětlit předsedu volební komise, který si přihnul natolik, až musel být od voleb vykázán. Jejich průběh ani regulérnost naštěstí nenarušil.

Array

Podle informací Blesku k takovému případu došlo v MŠ Peroutkova v Košířích. Předseda volební komise se v průběhu sobotního dne voleb opil natolik, že to s ním v jedné místnosti pro ostatní členy, natož pro voliče, nebylo k vydržení. Informaci potvrdil mluvčí Prahy 5 Tomáš Haas.

K incidentu došlo ve školce v ulici Peroutkova. Předseda komise byl od voleb vykázán a jeho agendu si přebral jiný člen. Vše se vyřešilo bez následků ohledně průběhu voleb,“ vysvětlil mluvčí s tím, že nebyla narušena ani regulérnost voleb.

Vykázaný předseda volební komise podle něho nečinil žádné problémy a odešel. „Nejednalo se o nominanta ani úřadu, ani žádné politické strany,“ dodal Haas s tím, že šlo o zástupce z řad veřejnosti. Ohledně možných postihů mluvčí pochybuje. „Nedošlo k žádnému přestupku. Přesto mu s ohledem na nevykonanou práci nebude vyplacena odměna v plné výši,“ uzavírá.

VÝSLEDKY KOMUNÁLNÍCH VOLEB 2022 V PRAZE NAJDETE ZDE >>>
Video  Začátek volebního štábu hnutí ANO: Pusto, prázdno a kamery  - Blesk - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa