Hlavní obsah

Rakušan věří, že Dozimetr STAN nepoškodil

Politici hnutí STAN věří, že mu voliči kvůli kauze Dozimetr houfně neutekli. Předseda STAN a ministr vnitra Vít Rakušan v centrále hnutí na Malostranském náměstí v Praze novinářům řekl, že výsledky zatím nevypadají nijak katastrofálně. Klíčové podle něj je, že se jim v komunálních volbách podařilo postavit vysoký počet kandidátek.

Foto: Petr Horník, Právo

Očekávání výsledků v komunálních volbách 2022 ve volebním štábu strany STAN. Na snímku předseda strany Vít Rakušan

Článek

„Musím ocenit naše kandidáty, protože se nikam neschovali nebo nepřešli na jiné kandidátky,“ řekl Rakušan. Dodal, že v minulých komunálních volbách v roce 2018 měli okolo 830 kandidátek, letos o sto méně. „I tak je to pořád vysoké číslo,“ podotkl.

Podle Rakušana se straníci skandálům, kterým hnutí v poslední době čelí, postavili čelem, protože lidé napojení na obviněné z kauzy Dozimetr Michala Redla a bývalého pražského radního za STAN Petra Hlubučka z hnutí odešli nebo se vzdali funkcí.

V Želízech na Mělnicku odstoupili kandidáti, volby zde budou znovu

Komunální volby

„Dali jsme možnost Petru Hlaváčkovi (jednička STAN v Praze), který statečně zůstal v čele kandidátky, aby si vymodeloval kandidátku podle svých představ, a v první desítce není nikdo, kdo by byl s čímkoli nekalým spojován,“ dodal Rakušan.

Také místopředseda STAN Pavel Čížek byl optimistický. „Nemůže to dopadnout jinak než dobře, protože v menších městech i v obcích jsou lidé zvyklí naše lidi a další nezávislé volit,“ řekl Čížek Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám