Ronaldo bavil fanoušky v Edenu už při rozcvičce, gólové trápení ale nezlomil

foto Česko - Portugalsko, utkání 5. kola skupiny A2 fotbalové Ligy národů, 24. září 2022, Praha. Cristiano Ronaldo z Portugalska se rozcvičuje před zápasem.

Praha - Hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo se po 18 letech představil fotbalovým fanouškům v Praze a pozornost poutal už dlouho před úvodním výkopem. Pětinásobný držitel Zlatého míče při vítězství 4:0 v utkání Ligy národů proti českému výběru sice neskóroval, několikrát si ale vysloužil aplaus zaplněného Edenu.

Ronaldo přilákal hodně diváků už na předzápasovou rozcvičku, během které bavil především severní tribunu za brankou. Během zahřívacích cvičení s míčem předváděl efektní kličky a nácvik střelby zpestřoval akrobatickými patičkami. Za každý takový pokus ho domácí i hostující fanoušci odměnili potleskem.

Diváci znovu aplaudovali nejlepšímu střelci historie národních týmů po čtvrthodině hry. Ronaldo vyšel z tvrdého souboje s brankářem Tomášem Vaclíkem se zakrváceným nosem a do hry se vrátil až po delším ošetření. I k radosti více než 19 tisíc diváků, kteří nechtěli přijít o hlavní tahák sobotního večera.

Střelecké trápení z úvodu sezony ale sedmatřicetiletý kanonýr nezlomil. Ronaldo byl přitom v Edenu blízko k druhému soutěžnímu gólu v aktuálním ročníku. Po přihrávkách spoluhráče z Manchesteru United Bruna Fernandese nejprve netrefil v 24. minutě sám před Vaclíkem ideálně míč a poté ve slibné pozici na zadní tyči vysoko přestřelil.

Portugalský kapitán byl ústřední postavou první půle. V nastaveném čase totiž zahrál po rohu ve vlastním vápně rukou a sudí nařídil po konzultaci se systémem VAR pokutový kop. Rána Patrika Schicka ale skončila na břevně a Ronaldo mohl radostně zatnout obě pěsti.

Po změně stran už Ronaldo nebyl tolik vidět, Portugalci se ale po trefách Dioga Dalota a Fernandese už nemuseli tolik tlačit do útoku. Dalot navíc přidal v 53. minutě další gól.

Ronaldo se před úterním klíčovým duelem skupiny A2 se Španělskem nijak nešetřil a podle svého zvyku zůstal na hřišti až do konce. A v 82. minutě se dočkal alespoň asistence. Po rohu prodloužil hlavou míč na osamoceného Dioga Jotu, jenž bez problémů přidal čtvrtou branku. Přesto byla portugalská hvězda po závěrečném hvizdu částečně rozladěná a bezprostředně po konci utkání vynechala tradiční děkovačku u sektoru hostujících fanoušků.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď