Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Magazín

Drsný sever v Badenu. Proč byste si měli udělat výlet k sousedům na fotofestival?

Fotofestival La Gacilly Baden potrvá v bádenských parcích a ulicích do 15. října. Do Badenu se dá lehce dojet vlakem z Brna nebo z Prahy s jedním přestupem ve Vídni. | foto: Tomáš Hájek

Premium Doporučujeme
Venkovní fotografický festival La Gacilly Baden Photo se v lázeňském městečku Baden nedaleko Vídně koná letos popáté. Téma přehlídky zní „Na sever!“ a rozhodně stojí za výlet k našim rakouským sousedům.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Festival fotografie si získává čím dál větší popularitu, loni ho navštívilo 300 tisíc lidí. Letos v Badenu návštěvníky čeká téměř 1500 snímků, zejména severská témata a fotografie severských autorů.

Mezi nejpůsobivější patří kolekce Jonathana Näckstranda s názvem Aklimatizace, poutavé útržky ze života v severských zemích, kde se lidé musejí vyrovnávat se změnou klimatu. Ať už jde o tání grónského ledovce, momenty ze života Sámů, kteří musejí kvůli stoupajícím teplotám měnit životní styl, nebo konec nejrůznějších závodů na sněhu. Näckstrandovy snímky jsou umístěny u hotelu Schloss Weikersdorf v Doblhoffparku.

Fotofestival La Gacilly Baden potrvá v bádenských parcích a ulicích do 15. října. Do Badenu se dá lehce dojet vlakem z Brna nebo z Prahy s jedním přestupem ve Vídni.

Silná série s názvem Člověk a zima čeká hned za informačním centrem na Brusattiplatz. Jejím autorem je Ragnar Axelsson, známý jako Rax. Série zachycuje tažné severské psy, jejichž potenciální vyhynutí ohrožuje na čtyři tisíce let starý způsob života Inuitů.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: