Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragický osud diktátorova syna: „Fidelito“ Castro spáchal sebevraždu!

Video se připravuje ...
Autor: mc - 
25. září 2022
05:00

 „El Comandante“ Castro (†90) měl dvě velké slabosti: doutníky a něžné pohlaví. Postelí mu prý prošla celá řada žen a kolik přesně zplodil potomků, není jasné dodnes. Podle dostupných informací jich bylo devět – sedm synů a dvě dcery. Jeho nejstaršího, který mu byl navíc neuvěřitelně podobný, však stihl tragický osud. Více o životech Castrových dětí se dozvíte na úvodním videu.

Prvorozeného syna Fidela Castra Díaze-Balarta (†68) zplodil diktátor s první manželkou Mirtou, která pocházela z vlivné rodiny. Manželství ale po několika letech skončilo, když revolucionář skončil ve vězení za útok na vojenská kasárna Moncada. Rodiče se rozvedli a o malého Fidela svedli dramatický boj, chlapec však nakonec skončil s mámou v USA a za tátou se vrátil až po kubánské revoluci, při které se Castro ujal moci.

Mladý Fidel později vystudoval jadernou fyziku v Sovětském svazu a stanul i v čele kubánské komise pro atomovou energii. Otec ho ale po 12 letech nečekaně odvolal, údajně pro „neschopnost“, a pozastavil i výstavbu jaderné elektrárny Juragua, na kterou jeho syn dohlížel. Ta následně už dostavěna nebyla a dodnes ji připomíná jen betonové torzo hyzdící kubánskou krajinu.

Castro však i nadále zůstal poradcem vlády a viceprezidentem akademie věd. Ke svému otci měl blízko a pro jejich vzájemnou podobu mu Kubánci přezdívali „Fidelito“ (malý Fidel). Oba se pyšnili plnovousem, robustní postavou i sebevědomým vystupováním. Jenže rodinné dědictví pro něj bylo patrně z části i prokletím.

Castro Díaz-Balart trpěl silnými depresemi, kvůli nimž dokonce skončil na několik měsíců v péči lékařů. Nejprve byl hospitalizován, později pokračoval v léčbě mimo nemocnici. Podle bývalého britského velvyslance byl unavený z toho „být Castro“. Jeho psychické potíže vyvrcholily v únoru 2018, kdy spáchal sebevraždu. Svého tátu přežil jen o rok a dva měsíce.

Jaký byl Castrův syn? Více ve videu!

henrybonniehanss ( 26. září 2022 22:07 )

A taky je dalším jeho nemanzelskym synem dictator Justin Trudeau který doslova likviduje Kanadu...

Zobrazit celou diskusi