Hlavní obsah

Minipračky poslouží na cestách, ale i u televize při jedení brambůrků

Ne každý disponuje v bytě velkým prostorem na umístění plnohodnotné pračky. Některé malé pračky klasickou zdatně nahradí, ale jiné jsou tak miniaturní, že nabízejí jen hodně omezené funkce. Tak je tomu třeba v případě modelu, jehož funkcí je jen očišťovat prsty umaštěné od bramborových lupínků.

Foto: Profimedia.cz

Pračka na prsty je spíš komerčním výstřelkem.

Článek

Právě mastné prsty od bramborových lupínků se staly pro tchajwanskou pobočku jednoho výrobce záminkou pro nevšední podporu jeho pochoutek formou netypické pračky. Kdo ji chce použít, ten po snědení lupínků strčí konečky prstů do zařízení, kde se z nich odstraní zbytky jídla.

Pračka je napájena pomocí malé baterie a detekuje pohyb prstů, na které rozprašuje alkoholový roztok z plnitelné nádržky.

Kapesní pračka

Zajímavým kouskem do domácnosti milovníků funkčních designových výstřelků je i kapesní přenosná pračka, která vypere oblečení za pět minut.

Nová pračko-taška je praktickou pomůckou i do života táborníků, cestovatelů a návštěvníků festivalů. Na první pohled vypadá jako zcela normální plátěná taška.

Foto: Profimedia.cz

Prát se dá i ve speciální pračce, která je ve své podstatě vlastně dobře utěsněnou taškou.

Jako dvě rychlovarné konvice

Ti, kdo potřebují plnohodnotnější funkce pračky, ale nedisponují skoro žádným místem nebo hledají kousky vhodné na cesty, mohou vyzkoušet o něco „větší“ minipračky.

Jejich výška nemusí přesáhnout 50 centimetrů a šířka s hloubkou 40 cm. Dají se tak umístit téměř kamkoliv, kde je v bytě zrovna místo a vešly by se tam dvě rychlovarné konvice.

Foto: Professor, Zerodis Mini

Pračky menších rozměrů oceníte ve stísněných interiérech i na cestách.

Pračka složitelná na placku

Pokud potřebujete ještě menší spotřebič, pak se dá pořídit i skládací přenosná pračka s USB konektory, kterou lze složit na placku podobně jako svačinové boxy. Poslouží na praní méně objemných kusů oblečení - zhruba do kila váhy. S tričky, košilemi, spodním prádlem a ponožkami si hravě poradí.

Funguje na základě technologie ultrazvukové turbíny produkující malé bublinky, díky kterým jsou skvrny rychle odstraněny a prádlo vyprané.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Úzké pračky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám