Svoboda: Jsem přesvědčen, že mám být primátor. Nemám s tím problém, vzkázal Nacher

Bohuslav Svoboda z ODS (vlevo) a Patrik Nacher (za ANO)

Bohuslav Svoboda o výsledcích voleb

Komunální volby v Praze ovládla koalice Spolu v čele s Bohuslavem Svobodou (ODS). Ten je přesvědčen, že by měl být primátorem, jak uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS. Na druhém místě v Praze skončilo hnutí ANO. Lídr jeho kandidátky Patrik Nacher vzkázal, že nemá problém s tím, aby si primátora zvolila koalice Spolu.

„S vítězstvím jsem spokojen, byť procentuální vyjádření mohlo být lepší,“ vzkázal po sečtení všech hlasů Svoboda. Vyvrátil tezi, že by se stal lídrem kandidátky z donucení. „Vždy jsem říkal, že kandiduji proto, že si to přeje strana a měl bych na postu primátora přispět. Začneme hned jednat na úrovni koalice. Až poté budeme jednat se stranami, které se dostaly do zastupitelstva,“ podotkl.

Na dotaz, zda se ujme primátorského křesla odpověděl jasně: „Udělám pro Prahu vše, aby prosperovala. Jsem přesvědčen, že mé místo na místě primátorském je správné.“ Doplnil, že jednat bude s každým s výjimkou extremistických stran. Na jeho slova následně reagoval Nacher. „Pro mě by to problém nebyl, jsem demokrat. Kdo vyhrál volby, má právo mít primátora. Tak jsem to vždy měl a není na tom co měnit. V Praze vyhrálo volby Spolu,“ podotkl.

Nacher ve vysílání CNN Prima NEWS uvedl, že osobně je s výsledkem hnutí ANO spokojen. „Polepšili jsme si, máme vzrůstající trend a je vyšší, než co nám říkaly všechny průzkumy,“ sdělil. Doplnil, že je přesvědčen, že pokud se má Praha někam posunout, tak musí vládnout subjekty, které mají podobný program. „Nějakou základní vizi směřující k tomu, jak se má Praha vyvíjet. Tak by se koalice měla sestavovat, ne s cílem někoho jiného vyřadit,“ dodal s tím, že si jednání o koalici dokáže představit s kýmkoliv kromě uskupení Praha sobě.

Svoboda mimo jiné uvedl kroky, které by jako primátor udělal mezi prvními. „Musíme zrealizovat vše, co máme na stole. Víme, že největší problém je pražský okruh či energetika. V těchto oblastech začneme s tím, že o tom přestaneme mluvit a začneme jednat,“ uzavřel.

Tagy: