Hlavní obsah

Ostravští hasiči chytali exotickou sovu, uletěla na strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen na pár minut okusil pocit svobody výreček bělolící, který v sobotu odpoledne uletěl majitelce v Ostravě. Exotická sova se usadila na stromě, odkud ji museli sundat hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Ostravě majitelce uletěl výreček bělolící.

Článek

Pták, jenž má původ v rovníkové Africe, uletěl ženě na okraji Bělského lesa. Hasiči dostali zprávu o jeho úprku krátce před půl pátou odpoledne. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Ostrava-Přívoz, kteří se na odchyt nejen ptáků specializují.

„Pták se i přes vodítko, které měl upevněné kolem nohy, chovatelce vysmekl a usadil se na větvi stromu ve výšce zhruba čtyř metrů,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Dodal, že žena hasiče seznámila s tím, že výreček je zvyklý usedat na holou ruku a má drápy upravené tak, že nehrozí zranění. „Jeden z odvážných hasičů se vydal po nastavovacím žebříku do výšky. Odtud již pohodlně dosáhl na zmíněné vodítko a opatrně a šetrně dopravil výrečka zpět na zem, kde byl vrácen šťastné majitelce,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám