OBRAZEM: Stříkačka na saních a další unikáty! Podívejte se do hasičského muzea na gotickém hradě
Hasičské muzeum ve Skalné.
Výlety

Skalná - Expozici hasičského muzea najdou návštěvníci přímo na gotickém hradě Vildštejn ve Skalné. Muzeum je součástí prohlídky hradu a nachází se ve druhé patře. Jedná se o největší muzeum svého druhu v Karlovarském kraji.

Exponáty, kterých je okolo pěti set, jsou zapůjčené od místního hasičského sboru. Jsou zde k vidění staré hasičské stříkačky, různé nářadí, uniformy, čerpadla, přilby nebo ochranné obleky. Většina exponátů pochází z druhé poloviny 19. století.

Pro návštěvníky jsou připravené opravdové rarity, jako například zápřahová stříkačka nebo hasičské saně. V muzeu je také žebřík, který byl v roce 1881 nasazen k hašení Národního divadla.

Nejvzácnějším exponátem je americká vlajka. Tu vlastnil hasič, který zemřel při záchranné akci v New Yorku 11. září 2001.

Součástí expozice je i místnost, kde jsou ceny a poháry skalenských hasičů a sborů z okolí, které získali při různých soutěžích.

Muzeum je otevřeno denně od dubna do října, vždy od 11 do 18 hodin.

Fotogalerie

Kudy tam

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru