Léčebná zahrada sv. Josefa

Léčebná zahrada sv. Josefa

Pořad v souvislostech


Léčebná zahrada sv. Josefa
Audioarchiv
26. září 2022 Studio Kristián Autor: Pavel Smolek

V úterý 27. září 2022 proběhne slavnostní otevření první části revitalizované Léčebné zahrady sv. Josefa, která je součástí Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. A v týž den vám ve 20.15 na Proglasu nabídneme procházku touto zahradou. Průvodci budou náš pražský redaktor Pavel Smolek a boromejka sestra Amidea.

Na úvod si popíšeme, kde přesně se léčebná zahrada nachází. Dozvíme se něco o historii nemocnice a přilehlé zahrady. Zeptáme se na důvody, které k rekonstrukci vedly. Ale především se zahradou projdeme a podrobně si ji popíšeme. Navštívíme i opravený altán, v němž by v budoucnu měla být kavárna.zahrada_boromejky

Obnovu zahrady spolufinancovala německá nadace Renovabis, Hlavní město Praha a Městská část Praha 1. Spolu s nimi to byla řada větších i menších dárců. Zahrada zatím není dokončena. Část ještě musí projít obnovou. Na závěr tak budeme hovořit o tom, co je ještě potřeba udělat.

V repríze vám pořad nabídneme ve středu 28. září od 22 hodin. Zároveň je vám kdykoli po odvysílání k dispozici v našem audioarchivu.

plan_zahrada_boromejky altan_zahrada_boromejkysocha_zahrada_boromejky

NyníDuchovní hudba
Skladba: Missa Romana F dur - Qui tollis (sola) Qui sedes (sbor); Autor: Pergolesi Giovanni Battista; Dirigent: Sieghart Martin; Sóla: Röschmann Dorothea, Rubens Sibila, Seeber Ulla - soprán, Schubert Claudia - alt, Judenkov Alexander - tenor, Rosen Rudolf, Fischer Andreas - bas; Soubor: Pražský komorní sbor (sbormistr Josef Pančík)
22:00Čtení na pokračování
22:30Na stole je téma
23:25Noční proud
23:50Duchovní slovo
23:58Půlnoční modlitba
00:00Hymna a chorál

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!