Hlavní obsah

Celníci našli v dodávce na D2 tři miliony tablet na výrobu pervitinu. Stačily by na 80 kilo drogy

Aktualizováno

Tři miliony tablet pravděpodobně určených na výrobu pervitinu zajistila minulý týden celní správa na dálnici D2. Dva lidé byli zadrženi a obviněni. Podle celníků by z tablet šlo vyrobit 80 kilogramů pervitinu. Jde o největší záchyt na jihu Moravy minimálně za 25 let.

Tři čtvrtě tuny tablet s obsahem efedrinu zajistili celníci při silniční kontroleVideo: Celní správa České republiky

 
Článek

Celníci si v noci na pátek všimli polské dodávky, kterou následně zastavili. Ve vozidle, které jelo z Rumunska do Ostravy, bylo pět palet zboží. Dle dokladů šlo o látku Efedrina Arena 50 mg v dózách po 1500 tabletách v celkovém množství 2000 dóz. Čili tři miliony tablet.

Kupoval jsem si auta, motorky a drony, řekl policistům výrobce pervitinu

Krimi

Protože řidič nepředložil hlídce potřebné doklady, celníci pojali podezření, že by se mohlo jednat o „materiál“ pro nelegální výrobu drog. „Látka efedrin jako prekurzor pro výrobu omamných a psychotropních látek bývá často zneužita k výrobě metamfetaminu,“ uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Podle ní by šlo z látky vyrobit až 80 kilogramů pervitinu. Náklad vážil tři čtvrtě tuny.

Dva lidé byli zadrženi a převezeni do cely. Následně byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a vzati do vazby. Hrozí jim až 12 let vězení.

Foto: Celní správa, Bez zdroje

Celníci našli tři miliony tablet v dodávce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám