České pondělí v Tallinnu. Uspěly Krejčíková, Muchová i Nosková

Sport ČTK Sport, ČTK
Aktualizováno 26. 9. 2022 16:23
České tenistky Barbora Krejčíková, Karolína Muchová a Linda Nosková vstoupily úspěšně do turnaje v Tallinnu.
Karolína Muchová
Karolína Muchová | Foto: Reuters

Krejčíková porazila 6:1, 7:6 Ajlu Tomljanovicovou z Austrálie. Muchová vyřadila francouzskou kvalifikantku Jessiku Ponchetovou suverénně 6:0, 6:2. Sedmnáctiletá Nosková zvládla po postupu z kvalifikace duel s Diane Parryovou, Francouzku po obratu zdolala 2:6, 6:3, 6:4.

Krejčíková si o postup do prvního čtvrtfinále od června zahraje s Martou Kosťukovou z Ukrajiny. Vítězka loňského Roland Garros se pokusí ukončit nevydařenou sérii, na pěti posledních turnajích ve dvouhře nedošla dál než do druhého kola.

S Kosťukovou se šestadvacetiletá Češka utká potřetí a bude usilovat o první vítězství. Letos na dvacetiletou Ukrajinku nestačila v Eastbourne, v roce 2018 s ní rovněž ve třech setech prohrála v kvalifikaci Australian Open.

Šestadvacetiletá Muchová se v této sezoně potýká se zraněními a nedaří se jí navázat na někdejší výkony. Na okruh WTA se vrátila v březnu po sedmiměsíční zdravotní pauze a dosud odehrála jen osm turnajů, na třech z nich přitom musela odstoupit kvůli opakujícím se zraněním. Vítězství naposledy slavila začátkem srpna na challengeru WTA v americkém Concordu, kde ji poté ve druhém kole zastavily problémy se zápěstím.

Semifinalistka červencového turnaje WTA v Praze Nosková bojovala s bývalou juniorskou světovou jedničkou Parryovou dvě hodiny. Hráčku z první stovky žebříčku WTA dokázala vítězka loňské juniorky na Roland Garros porazit podruhé v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Tallinnu (tvrdý povrch, dotace 251.750 eur):

Dvouhra - 1. koloNosková (ČR) - Parryová (Fr.) 2:6, 6:3, 6:4.,  Muchová (ČR) - Ponchetová (Fr.) 6:0, 6:2, Krejčíková (7-ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6:1, 7:6 (7:3), Kosťuková (Ukr.) - Peraová (USA) 6:4, 4:6, 6:3, Boulterová (Brit.) - Cristianová (Rum.) 6:3, 6:1.

Tenisový turnaj mužů v Soulu (tvrdý povrch, dotace 1,237.570 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Kovacevic (USA) - Kecmanovič (7-Srb.) 6:4, 6:4, Albot (Mold.) - Morija (Jap.) 6:3, 6:4, Munar (Šp.) - Watanuki (Jap.) 2:1 skreč, Učida (Jap.) - Hong Song-čan (Korea) 6:4, 6:2.

 

Právě se děje

Další zprávy