Očekávané události v úterý 27. září

Očekávané události v úterý 27. září
27. září 2022 Události Autor: Veronika Skalická

Program Národní svatováclavské pouti začíná ve Staré Boleslavi. Za účasti arcibiskupa Jana Graubnera otevře spolek Svatá Ludmila v mariánské bazilice panelovou výstavu Putování za našimi světci. V předvečer svátku hlavního patrona českých zemí bude v tomto chrámu od 19 hodin modlitba za národ, pak koncert a nešpory. Ve 22 hodin půjde světelný průvod s relikvií (lebkou) knížete do baziliky svatého Václava.

V Tokiu se koná státní pohřeb bývalého japonského premiéra Šinzóa Abeho, který zemřel v červenci poté, co ho během předvolebního projevu smrtelně postřelil bývalý voják.

Hnutí za duchovní obnovu národa ohlásilo na odpoledne Svatováclavské putování Prahou s Palladiem země České. Vyrazí od hrobu svaté Ludmily z jiřské bazilky na Hradčanech po polední mši za pokoj Evropě a požehnání českým zemím.

V rámci Evropského týdne sportu pořádá Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy další charitativní běh na podporu Ukrajiny. Na atletickém oválu fakulty účastníci absolvují trasu odpovídající vzdálenosti mezi Kyjevem a Bruselem.

Diecézní charita ostravsko-opavská organizuje ke svým pětadvacetinám v Ostravě odbornou konferenci Proměny sociální práce v čase.

Na pražském Masarykově nádraží proběhne dopoledne pietní akt u pamětní desky věnované Čechům, Židům a protinacisticky smýšlejícím Němcům vyhnaným roku 1938 z českého pohraničí.

Večerním koncertem zahájí 23. sezónu Mezinárodní festival komorní hudby EuroArt Praha. V Sále Martinů vystoupí Stamicovo kvarteto a klavírní virtuos Ivo Kahánek.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony