Hlavní obsah

Aktualizace softwaru na dálku není svolávačka, hřímá Elon Musk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávné zprávy o nutnosti servisu pro 1,1 milionu vozů značky Tesla hovořily o svolávací akci. Podle šéfa automobilky Elona Muska je takové označení zastaralé.

Foto: Tesla

Tesla Model S Plaid (ilustrační foto)

Článek

Podle nedávného zjištění amerického Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) houfy vozů napříč všemi modelovými řadami Tesly mohou přiskřípnout prsty či ruku v zavírajícím se okně, neboť automatická pojistka elektrického zavírání nemusí správně reagovat při detekci překážky. To znamená nutnost opravy na straně automobilky.

NHTSA hovořila o svolávací akci, ovšem ve skutečnosti to není tak horké. Vzhledem k tomu, že problém je jen softwarový, automobilka ho umí vyřešit odesláním aktualizace řídicího softwaru na dálku a majitel vozu nemusí jezdit do servisu.

Tesla svolává ke kontrole 1,1 milionu aut kvůli problémům s okny

AutoMoto

„Tato terminologie je zastaralá a nepřesná. Je to malá softwarová aktualizace na dálku. Pokud je nám známo, nedošlo k žádným zraněním,“ nechal se slyšet zakladatel automobilky Elon Musk.

Podle NHTSA však i softwarové opravy, které nevyžadují fyzickou přítomnost auta v servisu, spadají do definice svolávací akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám