MMČR v motokrosu – Finále sezony v Klukách u Písku

Poslední závod Kůta MM ČR motokrosu se uskuteční v neděli 2. října 2022 v Klukách u Písku. Trať v Klukách bude hostit seniorské mistrovství poprvé. Jezdci tak ozkouší novou trať, které zdejší pořadatelé oproti poslednímu juniorskému závodu vylepšili image. Obměnou prošlo i startovací zařízení, které má nyní 40 míst a splňuje tak podmínky pro mezinárodní závod. Fanoušci se mohou těšit na napínavé souboje mezi jezdci ve třídách MX2 i MX1, kde se dozvíme, kdo získá letošní titul. Mezi veterány je už téměř rozhodnuto. Nejmladší jezdce třídy 85 ccm bude čekat ještě jeden závod.

MX1

S dvanáctibodovým náskokem přijede do Kluk lídr Dušan Drdaj (PP Racing), který má aktuálně výbornou formu a jasně ukazuje, jaký je jeho letošní cíl - stát se mistrem České republiky. Do boje o titul může promluvit i druhý Martin Krč (Osička MX Team) a třetí Pavol Repčák (Orion Racing Team). Oba mezi sebou dělí rozdíl dvou bodů. Čtvrté místo má v hodnocení mistrovského seriálu Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team). Jako pátý přijede na závod Slovák Šimon Jošt (Osička MX Team), kterého už nejspíše neohrozí Max Nagl (Haas Racing Team). Nagl by se měl zúčastnit závodu v Německu. Sedmé místo bude chtít udržet Martin Michek (HT Group Racing Team). Bude to mít však těžké, protože osmý Pavel Dvořáček (MTX Racing Team) se pokusí Michka v průběžném hodnocení přeskočit. Devátý je aktuálně Rudolf Weschta (AIR Power), který bude svádět těsné souboje s desátým Patrikem Liškou (HT Group Racing Team).

MX2

Tomáš Kohút (Osička MX Team) před sezónou řekl, že vyhraje český titul. Dělá pro to maximum a do posledního závodu vstoupí s osmibodovým náskokem na druhého Adama Duška (KRTZ motorsport). Třetím jezdcem, který ještě může promluvit do hodnocení TOP3 je Martin Venhoda (Q Racing Team). V závěru sezóny mají výkony Jaroslava Katriňáka (SMF) zvyšující frekvenci. Aktuálně drží čtvrté místo. Nic zadarmo mu určitě nedaruje pátý Daniel Mandys (MTX Racing Team). Na šesté místo v seriálu se propadl Jan Wagenkecht (HT Group Racing Team). Start v Klukách je ze zdravotních důvodů prozatím otázkou. Sedmé místo drží juniorský mistr třídy MX2 Tomáš Pikart (NEW2 Project). Pikart v Přerově ukázal, že s ním budeme muset počítat i v seniorské třídě. Osmým závodníkem průběžného hodnocení je Denis Poláš (Rentor motorsport). Domovská trať týmu by mohla svědčit devátému Jonášovi Nedvědovi (MS Kluky). Desátý Jakub Terešák (JD Gunnex KTM Racing Team) už nejspíše zůstane na motocyklu o objemu 450 ccm a do třídy MX2 nepromluví.

85 ccm

Přesně deset bodů má lídr třídy Marek Novák (JB MX Racing) náskok na druhého Martina Červenku (Orion Racing Team). Jezdcům zbývají ještě dva závody a ve hře je 100 bodů, které můžou pořadím řádně zamíchat. Na předposledním závodě se bude chtít představit také třetí David Widerwill (Cermen Racing Team), který letos hodně soupeří se čtvrtým Stanislavem Pojarem (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim). Páté místo aktuálně patří Jakubovi Zahradníkovi (WMZ Racing). David Kadleček (Rentor motorsport) je aktuálně šestý, ale svou pozici bude chtít v celkovém hodnocení seriálu vylepšit. Sedmou pozici zaujímá Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov) z Polska. Osmá pozice patří Adamovi Hruškovi (MTX Racing Team), který se vrátil do závodního kolotoče po zranění. Devátý je před závodem v Klukách Václav Dohnálek (JB MX Racing) a desátý Dominik Čižinský (Cermen Racing Team).

Veterán

Ve veteránech je letos nepřekonatelným lídrem Petr Bartoš (Orion Racing Team). Bartoš si jde za vytyčeným cílem a pro zisk veteránského titulu udělá maximum. Mírné komplikace by mu mohl přivodit druhý Martin Žerava (KRTZ motorsport), který se několikrát v sezóně blýskl povedenými starty. Třetí místo je letos souzeno Michalovi Votroubkovi (STR Racing). Jako čtvrtý je v průběžném hodnocení Eduard Těšínský (SMS Střední Čechy). Páté místo drží před posledním závodem Martin Brádka (4 Cross Racing), kterého by už téměř neměl ohrozit šestý Stanislav Horský (SMS Jižní Čechy. Právě Horského má na dosah sedmý Pavel Kňava, který by se chtěl pořadím v seriálu posunout výše. Osmičku nejlepších veteránů uzavírá Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team).

Ani ve veteránech nad padesát let není téměř rozhodnuto a stát se může cokoliv. Aktuálně je na čele třídy Roman Skalka (STR Racing), druhé místo drží Jihočech Jan Froněk (BO Motor-Oil Racing Team) a třetí Petr Dokoupil (KRTZ motorsport).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist