Tragédie se stala před 21. hodinou na silnici číslo 416 poblíž křížení s dálnicí D52 nedaleko Pohořelic. Podle prvotních informací střet zavinil šofér oktávky jedoucí na Pohořelice. „Nepřízpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a narazíl do protijedoucího VW Polo. V něm jedna cestující nepřežila," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.  

První jednotka hasičů se k místu nehody dostala už za pět minut po ohlášení. „V jednom z vozidel zůstala osoba bez známek života. Další čtyři lidé byli mimo vozidla a skončili v péči posádek záchranné služby, která na místo vyslala také vrtulník,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Auta zachvátil požár

Zásah byl obtížný i proto, že u obou vozů vypukl požár. Zemřelého pasažéra museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického zařízení.

„Na místo jsme vyslali vrtulník a několik pozemních prostředků, včetně velkokapacitní sanitky a inspektora provozu. Ještě před příjezdem našich zdravotníků zemřela jedna osoba, už jsme jí bohužel nemohli pomoci,“ sdělila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Ta potvrdila, že tři ze čtyř zbývajících cestujících utrpěli vážná zranění. „Po ošetření jsme tyto pacienty transportovali k další péči do obou brněnských fakultních nemocnic. Čtvrtým pacientem bylo dítě, po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jsme je k vyloučení vážnějších zranění převezli na ARO Dětské nemocnice v Brně,“ shrnula mluvčí.

Silnice zůstala po dobu zásahu záchranářů uzavřená tři hodiny. Provoz se podařilo obnovit a po půlnoci.

VIDEO: Za tragickou nehodou u Hustopečí byla únava řidiče

Video
Video se připravuje ...

Za tragickou nehodu u Pasohlávek byla únava jednoho z řidičů Policie ČR