Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Když to zloději vyšlo poprvé, proč by to nevyšlo znovu

Muž více než rok opakovaně vykrádal ten samý dům

29. září 2022 11:38 , aktualizace 11:38

Krádež Vloupání Zadržení pachatele

     Jako do samoobsluhy si chodil zloděj do jednoho z domů v obci na Plánicku, v posledním roce se do něj vloupal dokonce pětkrát.

     Poprvé muž do domu vnikl v červnu loňského roku, kdy odcizil kufřík s příruční pokladničkou, ve které byla finanční hotovost a různá dokumentace.
     Podruhé muž do domu vnikl v druhé polovině února letošního roku a odcizil kufřík s podobným obsahem jako v předchozím případě.  
    14. dubna muž vnikl znovu do téhož domu a uvnitř vzal peněženku s finanční hotovostí a při čtvrtém vloupání 14. června si zloděj odnesl klíče od auta a sklenici s medem.
     Klec spadla až 12. srpna kdy byl zloděj obyvatelem domu přistižen zrovna, když v pokoji bral papírové obálky s uloženými bankovkami. Zloděj se sice ještě pokusil uprchnout, ale marně a byl na místě zadržen do příjezdu přivolaných policistů.

     "Šestadvacetiletý muž z Plánicka, který v domě postupně způsobil škodu v celkové výši 143 125 Kč od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání pokračujících přečinů Krádež a Porušování domovní svobody," uvedla tisková mluvčí policie.

Foto ilustrační

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost