Hlavní obsah

Vlevo dole: Odhalili jsme Babišův plán, jak porazit Vystrčila

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Taktika hnutí ANO do druhého kola senátních voleb? Co nejvíc schovat Janu Nagyovou.

Reklama

Článek

Nejsledovanější senátní souboj mezi kandidátem SPOLU Milošem Vystrčilem a nominantkou ANO Janou Nagyovou jde do finále. Poslední den před volbami se oba utkají v Jihlavě téměř tváří v tvář.

Jen několik set metrů od sebe se bude konat koncert Volíme slušnost za Vystrčila i mítink s hudbou na podporu Nagyové. „Z toho, jak ANO tu akci koncipovalo, to vypadá, že jejich plán, jak porazit Miloše Vystrčila, je co nejvíc schovat Janu Nagyovou,“ myslí si autorka politického podcastu Vlevo dole Lucie Stuchlíková.

Na plakátech se totiž jméno obžalované v kauze Čapí hnízdo snaží „zašantročit“ mezi Babišem a plejádou hvězd hnutí Alenou Schillerovou, Klárou Dostálovou a Karlem Havlíčkem. A na některých z nich pro jistotu vynechali i fotku kandidátky.

Foto: Seznam Zprávy

„Přijďte podpořit naše kandidáty do Senátu.“ Kandidátku do Senátu ale na fotce nehledejte.

„Uvidíme, jestli Nagyová tu akci vůbec stihne, když ještě dopoledne sedí u soudu. V ANO se asi bojí, aby neplácla nějaký další nesmysl jako v minulých dnech,“ glosuje Václav Dolejší. A připomíná nedávné výroky, že si jde do Senátu pro imunitu a že vlastně celá kandidatura nebyla její nápad.

V prvním kole Vystrčil utekl Nagyové o víc než 7 tisíc hlasů. A ty bude ANO ve druhém kole, kde je ještě nižší účast, hledat jen těžko. I proto Andrej Babiš vyrazil podpořit ještě jiného kandidáta – Jaromíra Dědečka na Jičínsku, který by tam mohl porazit výraznou personu vládní TOP 09 Tomáše Czernina.

Jakou taktiku na druhé kolo zvolila vládní koalice a jak se jí to daří? Porouchá se zrovna dneska Janě Nagyové na D1 auto? A vystoupí na akci ANO Maxim Turbulenc nebo David Deyl? Poslechněte si aktuální Reaktor v úvodu článku!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované