Tramvaje se zastaví po oba víkendy vždy v sobotu po půlnoci a opět se rozjedou se zahájením pondělního denního provozu přibližně ve 04:30.

Změněny budou trasy linek. Tramvaj číslo 5 pojede ve směru od Holyně z Jindřišské přes Masarykovo nádraží do zastávky Bílá labuť. Linka číslo 9 bude provozována ve dvou variantách. Část spojů ve směru z Řep pojede z Jindřišské k Masarykovu nádraží a k Bílé labuti. Druhá část spojů se ve směru od Sídliště Řepy pak v Dlážděné změní na linku 15 a pojede na Kotlářku. Naopak linka číslo 15 pojede ve směru od Kotlářky se v Dlážděné změní na devítku.a pojede na Sídliště Řepy.

Změna trasy čeká také tramvaj číslo 11. Ve směru ze Spořilova bude její trasa prodloužena ze zastávky Olšanské hřbitovy přes Želivského, Nákladové nádraží Žižkov a Ohradu na Spojovací. Linka číslo 26 bude v úseku Masarykovo nádraží – Želivského odkloněna přes Václavské a Karlovo náměstí, odkud zamíří na Náměstí Míru a dále na Floru.

Noční linka číslo 95 ve směru od Ústředních dílen DP pojede ze zastávky Jindřišská přes Masarykovo nádraží k Bílé labuti. Druhá noční tramvaj 98 je rozdělena na dvě části, kdy ve směru od Sídliště Řepy pojede z Jindřišské k zastávce Bílá labuť a ve směru od Spojovací bude zkrácena do zastávky Olšanské hřbitovy.

Náhradní autobusy

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X9, která pojede z Želivského přes Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí na Hlavní nádraží, odkud zamíří do Dlážděná a přes Hlavní nádraží a Olšanské náměstí pojede na Floru a Želivského. V nočním provozu pojede náhradní autobus X95 z Palmovky přes Ohradu a Olšanské náměstí k Hlavnímu nádraží a do Lazarské. Náhradní autobus X98 pak pojede od Nákladového nádraží Žižkov na Václavské náměstí a do Lazarské a zpět.

Fotogalerie
15 fotografií